Cara Menukar Upah Separuh Bulanan kepada Kadar Setiap Jam

Pelbagai syarikat membayar pekerja mereka pada selang waktu yang berbeza. Contohnya, ada yang mungkin membayar pekerja setiap minggu, sementara yang lain mungkin membayar lebih sedikit untuk menjimatkan wang semasa proses pembayaran gaji. Sekiranya syarikat anda membayar separuh bulanan, itu bermakna syarikat anda membayar dua kali ganda setiap bulan. Untuk mengetahui kadar setiap jam pekerja bergaji anda dari tempoh gaji separuh bulanan, anda perlu mengetahui berapa jam setiap pekerja bekerja.

1

Hitung jumlah hari bekerja berbayar dalam tempoh separuh bulanan. Sekiranya anda membayar gaji tahunan pekerja anda, setiap tempoh separuh bulanan mempunyai 86.667 jam setiap tempoh gaji.

2

Gandakan bilangan hari kerja dengan bilangan jam bekerja setiap hari. Contohnya, jika anda mempunyai pekerja sambilan yang bekerja 5 jam sehari dan ada 11 hari bekerja dalam tempoh separuh bulanan, kalikan 5 dengan 11 untuk mencari pekerja itu bekerja 55 jam dalam tempoh gaji.

3

Bahagikan gaji separa bulanan pekerja dengan bilangan jam bekerja setiap tempoh gaji separuh bulanan untuk mencari tempoh gaji separa bulanan pekerja. Menggunakan standard 86.667 jam bekerja setiap tempoh gaji separuh bulanan, jika gaji separuh bulanan sama dengan $ 1,700, bahagikan $ 1,700 dengan 86,667 untuk mencari gaji setiap jam sama dengan $ 19,52. Sebagai alternatif, jika pekerja sambilan bekerja 55 jam dan dibayar gaji $ 1,000, bahagikan $ 1,000 dengan 55 untuk mendapatkan $ 18,18.