Cara Menyiapkan GoPhone Android

LG Thrive adalah AT&T GoPhone pertama dengan sistem operasi Android Google. The Thrive adalah penyusunan semula kecil dari LG Optimus line, dan juga tersedia untuk akaun pascabayar dalam skema warna yang berbeza seperti LG Phoenix. Proses penyediaannya serupa dengan peranti Android lain yang menggunakan teknologi GSM. The Thrive telah diprogramkan dengan tetapan data AT&T, jadi semua yang anda perlukan untuk mengaktifkan telefon adalah memasang kad SIM dan memasukkan maklumat Gmail anda.

1

Balikkan Android GoPhone dan lepaskan panel belakang menggunakan lekukan kuku di tepi atas.

2

Angkat panel belakang dan ketepikan.

3

Luncurkan kad SIM ke dalam slot kad SIM. Kontak logam pada SIM harus menghadap ke arah dalam ke arah telefon, dengan sudut bertepi di kiri atas. Sebagai alternatif, jika anda mempunyai kad microSD, anda boleh memasangnya semasa bateri juga habis. Luncurkan pintu logam yang menutup slot ke bahagian atas telefon dan kemudian angkat ke atas. Masukkan kad microSD di bawah pintu dengan tepi berlekuk menghadap ke kanan. Tutup pintu dan luncurkannya ke bawah untuk menguncinya di tempatnya.

4

Masukkan bateri ke dalam ruang bateri bermula dengan tepi bawah. Kenalan logam pada bateri harus menyentuh kenalan di telefon.

5

Pasang semula penutup belakang dan hidupkan telefon.

6

Sentuh ikon pelancar aplikasi di skrin utama. Ikon terletak di bahagian bawah skrin dan mempunyai empat titik.

7

Sentuh "Gmail" dan kemudian ketik "Seterusnya."

8

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan Gmail anda, kemudian ketuk "Log masuk." Akaun Gmail anda akan diselaraskan dengan telefon. Jika anda tidak memiliki akun, sentuh "Buat" untuk menyiapkan akaun Gmail.