Cara Menetapkan Semula Cosmos LG Verizon

Menetapkan semula Verizon LG Cosmos ke tetapan kilang lalai akan menghapus semua maklumat peribadi pada peranti. Melakukan penetapan semula adalah langkah pertama yang harus anda lakukan dalam menyediakan telefon yang anda kumpulkan dari seorang pekerja dan merancang untuk memberikannya kepada pekerja lain. Penyetelan semula kilang juga harus menjadi barisan pertahanan terakhir ketika menyelesaikan masalah dengan LG Cosmos, kerana prosedur ini sering menyelesaikan masalah sistem dan beberapa masalah kecil lain yang tidak dapat diselesaikan oleh penyelesaian masalah yang lebih asas. Menetapkan semula telefon mengambil masa kira-kira 20 minit dan boleh dilakukan dari menu utama peranti.

1

Pilih "Menu" di skrin utama LG Cosmos.

2

Pilih ikon "Tetapan & Alat", yang menampilkan ikon roda gigi di tengahnya.

3

Pilih "Tetapan Telefon."

4

Pilih "Keselamatan."

5

Pilih "Kod Kunci Telefon" dan kemudian masukkan kod kunci telefon 4 digit yang anda tetapkan di telefon. Sekiranya anda tidak pernah menetapkan kod kunci telefon, kod tersebut adalah empat digit terakhir nombor telefon anda.

6

Pilih "Pulihkan Telefon." Mesej muncul, memberitahu anda bahawa meneruskan proses ini akan menghapus semua data peribadi dari telefon LG Cosmos dan memulihkan tetapan kilang lalai. Pilih "OK" untuk meneruskan.

7

Masukkan kod kunci telefon 4 digit sekali lagi. Setelah berjaya memasukkan kod, pemulihan bermula. Prosesnya akan selesai apabila telefon boot ke skrin yang anda lihat pada kali pertama anda memuatkan peranti.