Faedah OoVoo untuk Penggunaan Korporat

Penyelesaian persidangan dan sembang dalam talian memungkinkan untuk berhubung dengan rakan sekerja dari seluruh dunia. Oovoo menyediakan sejumlah faedah berasaskan Web yang dirancang untuk syarikat. Perniagaan yang mempunyai pekerja atau rakan sekerja yang bepergian di lokasi terpencil menggunakan ooVoo untuk mengadakan perjumpaan dalam talian sambil menjimatkan kos telefon dan perbelanjaan perniagaan lain.

Persidangan video

OoVoo menyediakan persidangan video secara langsung. Peserta boleh menggunakan komputer Windows dan Mac. Untuk pengguna korporat mudah alih, Android, iPad dan peranti lain yang tertentu juga dapat menggunakan ooVoo. Syarikat dengan akaun ooVoo Pro dapat menambahkan hingga 12 peserta untuk sembang video kumpulan, yang menampilkan video High Definition (HD) atau High Resolution (HR). Anda juga boleh menambahkan hingga enam peserta telefon ke persidangan video ini. Hanya satu komputer yang perlu memuat turun perisian ooVoo. Peserta lain boleh bergabung melalui penyemak imbas Web. Dengan cara ini, syarikat boleh berinteraksi dengan pelanggan perniagaan yang berpotensi melalui video langsung walaupun pelanggan tersebut tidak menggunakan ooVoo. Versi percuma dan Plus membolehkan sehingga enam peserta. Perhatikan bahawa versi Mac hanya dapat menyokong enam peserta video.

Rakaman video

Syarikat boleh merakam pertemuan perniagaan atau penjualan yang dilakukan dengan video ooVoo. Akaun Pro mempunyai simpanan dalam talian sehingga 1,000 minit. Akaun Plus mempunyai simpanan 500 minit, tetapi akaun percuma tidak mempunyai ciri penyimpanan. Anda juga boleh merakam dan menghantar mesej kepada pengguna ooVoo yang lain. Sebagai contoh, syarikat boleh menggunakan ciri ini untuk menghantar persembahan penjualan video. Masa maksimum adalah 10 minit untuk akaun Pro, lima minit untuk Plus dan satu minit untuk akaun percuma.

Telefon

Anda boleh menghubungi rumah atau telefon bimbit dengan ooVoo. Syarikat boleh melihat apa yang mereka belanjakan sekarang untuk penggunaan telefon untuk melihat apakah ciri ini dapat menjimatkan wang mereka. Pada masa penerbitan, bayaran untuk panggilan AS adalah 1.8 sen seminit. Syarikat menerbitkan harga untuk semua negara di halaman "Kredit OoVoo". Anda mendapat pelan kredit 500 minit sebulan untuk akaun Pro dan 200 untuk Plus. Walau bagaimanapun, rancangan kredit ooVoo hanya menyediakan panggilan darat ke AS, UK, Kanada, Jerman, Hong Kong, China dan Israel. Panggilan mudah alih hanya tersedia di AS, Kanada, China dan Hong Kong.

Ciri-ciri lain

Anda boleh berbual teks dan audio di semua versi. Manfaat Pro lain termasuk kemampuan untuk berkongsi desktop dan perkongsian fail untuk fail sehingga 25 Megabait, atau MB. Versi percuma dan Plus tidak mempunyai perkongsian desktop, tetapi anda boleh menghantar fail hingga 20MB dengan Plus dan 5MB dengan akaun percuma. Perkongsian desktop sangat sesuai untuk syarikat yang ingin berkongsi persembahan video dari jauh. Versi Pro memberikan sokongan langsung, tetapi versi lain hanya menyediakan sokongan e-mel.

Harga

Bayaran bermula kira-kira $ 30 sebulan setiap lesen untuk akaun Pro. Setiap lesen menyediakan penggunaan pada satu komputer. Akaun Plus bermula pada sekitar $ 10 sebulan. Anda juga boleh membeli pelan kredit 500 minit telefon tambahan dengan harga sekitar $ 6 sebulan dan 1.000 untuk $ 10 sebulan. Semua harga adalah terkini pada masa penerbitan.