Apakah Bahaya Keselamatan Awam bagi Pintu Elektronik dalam Memulakan Perniagaan?

Apabila tiba masanya perniagaan kecil anda berhijrah dari rumah ke lokasi runcit, masalah keselamatan harus berada di kedudukan teratas. Sebelum membuka perniagaan, uji dengan teliti mana-mana pintu elektronik agar berfungsi dengan lancar dan betul. Pintu automatik boleh menimbulkan beberapa bahaya keselamatan awam dari mencubit hingga menghancurkan dan bahkan menjebak.

Bahaya Menghancurkan

Pintu automatik memberikan kemudahan. Pembeli yang membawa beg, orang di kerusi roda dan orang tua yang mendorong kereta sorong dapat masuk dan keluar dari perniagaan dengan lebih mudah dengan bantuan pintu elektronik, menurut Persatuan Pengilang Pintu Automatik Amerika. Tetapi apabila pintu tidak berfungsi dengan baik, pintu tersebut menimbulkan bahaya penghancuran. Memeriksa pintu untuk fungsi yang betul harus menjadi sebahagian daripada senarai semak keselamatan bulanan yang menasihatkan Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS.

Jari mencubit

Kanak-kanak tidak boleh dibenarkan berkeliaran atau bermain di dekat pintu automatik. Perawakannya yang kecil mungkin tidak dapat dikesan oleh sensor pintu. Sekiranya pintu ditutup semasa anak mendorong atau menyentuh pintu, jari boleh terjepit atau patah. Untuk melindungi daripada masalah ini, pasang sensor tambahan di bahagian bawah pintu dan hantarkan tanda amaran yang menunjukkan bahawa anak-anak mesti diawasi oleh ibu bapa setiap masa ketika dalam perniagaan.

Perangkap Tidak Sengaja

Pada tahun 1991, Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS mula memerlukan pintu garaj automatik untuk memiliki sistem terbalik. Walaupun langkah berjaga-jaga keselamatan ini tidak diperlukan pada semua pintu gaya elektronik, namun harus dipertimbangkan ketika menggunakan pintu automatik pada bisnis. Sensor yang diletakkan di dekat jamb pintu dapat mengesan jika seseorang atau sesuatu terjejas di pintu masuk. Pintu kemudian terbuka secara automatik untuk mengurangkan kemungkinan terjebak atau cedera.

Ciri-ciri keselamatan

Sebilangan besar pintu elektronik yang berpusing dan berputar mempunyai ciri pemecahan sekiranya berlaku kebakaran struktur atau gangguan bekalan elektrik. Untuk menguji ciri ini, tekan ke depan pintu tanpa membiarkannya terbuka. Pintu harus berayun dari landasannya dan terbuka seperti pintu berayun tradisional. Ini membolehkan orang keluar dari perniagaan dengan lebih pantas dan cekap sekiranya berlaku kecemasan. Sekiranya fungsi ini tidak berfungsi, atau kerosakan, jalan masuk adalah bahaya keselamatan awam.