Bagaimana Saya Mendaftar Sebagai Perniagaan Kecil Dengan Kerajaan Persekutuan?

Kerajaan persekutuan adalah salah satu pelanggan perniagaan kecil terbesar di AS Pentadbiran Perniagaan Kecil melaporkan bahawa kerajaan persekutuan membeli lebih dari $ 425 bilion setiap tahun dalam produk dan perkhidmatan dari perniagaan kecil AS. Agar perniagaan anda dikenali oleh kerajaan persekutuan, anda mesti mendaftarkan perniagaan kecil anda dengan tempat yang sesuai.

1

Lawati laman web Dun & Bradstreet untuk mendapatkan nombor DUNS untuk perniagaan anda (lihat Sumber). Biarkan lebih kurang 30 hari untuk nombor DUNS yang baru dikeluarkan. Simpan nombor ini di tempat yang selamat, kerana ia berfungsi sebagai nombor "jaminan sosial" perniagaan anda.

2

Kelaskan perniagaan anda sebelum anda mendaftarkannya untuk kontrak kerajaan. Lawati laman web Biro Banci AS dan perhatikan kod NAICS perniagaan anda (lihat Sumber).

3

Gunakan Jadual Standard Perniagaan Kecil AS Pentadbiran Perniagaan Kecil AS untuk mengenal pasti standard ukuran perniagaan anda (lihat Sumber). Untuk maklumat ukuran tepat, gunakan kod NAICS anda semasa memperoleh standard ukuran anda.

4

Dapatkan nombor pengenalan cukai persekutuan untuk perniagaan anda, jika anda belum mendapatkannya. Lawati laman web Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri di irs.gov untuk melengkapkan permohonan. Minta pena berguna untuk mencatat nombor anda, kerana ia dikeluarkan sebaik sahaja permohonan selesai.

5

Dapatkan kod Standard Industrial Classification (SIC) untuk perniagaan anda. Pergi ke laman web Jabatan Negara AS untuk mendapatkan kod ini.

6

Daftarkan perniagaan anda dengan pangkalan data kontraktor pendaftar utama kerajaan AS, Central Kontraktor Pendaftaran (CCR). Pastikan anda mempunyai nombor DUNS perniagaan, nombor pengenalan cukai persekutuan, kod NAICS dan kod SIC, bersama dengan maklumat akaun pemeriksaan perniagaan anda, semasa melengkapkan permohonan.

7

Luangkan masa anda sekitar satu jam untuk menyelesaikan proses pendaftaran. Pastikan anda memberikan maklumat yang tepat dan baca arahannya dengan teliti. Jangkakan permohonan CCR anda akan diluluskan dalam masa lima hari setelah anda selesai mendaftar.

8

Selesaikan proses pendaftaran HAZMAT sebagai tambahan kepada pendaftaran CCR jika syarikat anda menjalankan perniagaan mengangkut bahan berbahaya. Lawati laman web Pentadbiran Saluran Paip dan Pengangkutan Keselamatan Bahan Berbahaya AS untuk menyelesaikan proses ini (lihat Sumber). Bersedia untuk memberikan maklumat yang sama seperti yang anda berikan untuk aplikasi pendaftaran CCR.