Peraturan Potongan Perniagaan Cukai Menggunakan Batu Terbang Berkala

Walaupun terdapat peningkatan teknologi komunikasi digital, banyak pemilik perniagaan melancong ke bandar, negeri dan negara lain semasa mempromosikan dan menguruskan perniagaan mereka. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membolehkan pemilik perniagaan memotong kos pelbagai perbelanjaan perjalanan perniagaan atas penyata cukai pendapatan mereka, tetapi tiket penerbangan yang dibeli dengan jarak tempuh yang kerap bukanlah perbelanjaan yang boleh ditolak cukai.

Asas Perjalanan Perniagaan

Potongan cukai untuk perjalanan perniagaan disediakan untuk pemilik perniagaan dan juga pekerja yang diwajibkan melakukan perjalanan oleh majikan. Perbelanjaan perjalanan dikurangkan apabila pemilik perniagaan terpaksa menjauh dari "rumah pajak" biasa untuk tujuan perniagaan. IRS mengatakan bahawa rumah pajak adalah bandar atau kawasan umum tempat perniagaan biasanya pemilik atau pekerja bekerja. Perbelanjaan perjalanan yang boleh dikurangkan termasuk kos perjalanan dengan kapal terbang, kereta api, bas atau kereta dari rumah ke destinasi perniagaan, serta kos penginapan dan separuh kos makan.

Batu Terbang Kerap

Walaupun kos penerbangan untuk perjalanan untuk perniagaan memenuhi syarat sebagai pemotongan cukai, IRS tidak membenarkan pelancong perniagaan mengambil potongan jika mereka menggunakan jarak tempuh jarak jauh untuk melakukan perjalanan. Menurut IRS, pengembara yang diberikan tiket atau menunggang secara percuma akibat sering kali melakukan perjalanan atau program serupa dianggap tidak membayar apa-apa untuk tiket tersebut. Oleh kerana kos tiket yang dibeli dengan batu terbang tetap adalah sifar, tidak ada perbelanjaan yang dapat ditolak cukai ketika menggunakan batu terbang sering.

Batasan Lain pada Potongan untuk Perjalanan Perniagaan

Pekerja yang melakukan perjalanan ke luar AS untuk perniagaan mesti memperuntukkan setiap hari yang dibelanjakan ke luar negara sebagai hari perniagaan atau hari peribadi dan hanya boleh memotong sebahagian kecil perbelanjaan. Amaun yang dikurangkan sama dengan jumlah hari perniagaan dibahagi dengan jumlah hari perniagaan dan hari peribadi. Terdapat juga had pemotongan $ 2,000 untuk menghadiri konvensyen, seminar dan mesyuarat berkaitan perniagaan lain di kapal pesiar.

Pertimbangan

Oleh kerana tiket yang dibeli dengan batu terbang sering tidak boleh dikurangkan cukai, mungkin bermanfaat untuk mengelakkan penggunaan batu terbang kerap ketika melakukan perjalanan perniagaan. Menjimatkan batu penumpang yang kerap untuk perjalanan peribadi dan membayar perjalanan perniagaan dengan wang tunai membolehkan pengembara mengurangkan kos perjalanan perniagaan dan mendapat keuntungan dari batu penumpang yang kerap pada masa yang sama.