Cara Mengimbas Kad Perniagaan dan Menambahnya ke Outlook

Memiliki kad perniagaan yang hebat adalah peningkatan yang jelas bagi perniagaan atau jenama peribadi anda; kad perniagaan yang baik memberi gambaran tentang siapa anda, selain mempunyai semua maklumat yang berkaitan. Anda boleh menggunakan perniagaan yang sama dengan e-mel anda dengan mengimbas dan melampirkan gambar kad perniagaan anda ke semua e-mel anda.

1

Hidupkan pengimbas anda dan lancarkan perisian pengimbasan anda. Setiap pengimbas dilengkapi dengan perisian yang berbeza: HP all-in-on-printer menggunakan perisian pengimejan yang berbeza daripada pengimbas flatbed Canon. Letakkan kad perniagaan anda menghadap ke bawah di sudut pengimbas anda dengan ikon yang menunjukkan halaman dengan sudut terbalik - ikon ini menunjukkan tempat untuk meletakkan item yang perlu anda imbas.

2

Klik "Pindai" pada perisian pemindaian dan tunggu sementara pencetak melihat gambar. Klik dan seret sudut kawasan yang diimbas untuk memilih kad nama sahaja. Oleh kerana kebanyakan pengimbas mencari dokumen berukuran 8,5 x 11 inci, perisian mungkin tidak memilih kad perniagaan secara automatik dari kawasan imbasan. Anda juga boleh menggunakan perisian pengimbas untuk meluruskan gambar dan meningkatkan kontras, yang sangat berguna untuk kad hitam putih.

3

Klik "Simpan" dan letakkan imbasan kad anda di folder dokumen anda dengan nama "BusinessCard.jpg." Sekiranya perisian pengimbasan anda membolehkan anda menyimpan gambar sebagai GIF, pilih pilihan ini untuk memastikan ukuran fail tetap kecil. Gambar GIF hanya menggunakan 256 warna, jadi format ini tidak sesuai untuk kad nama yang berwarna.

4

Buka Outlook dan klik "Tools" kemudian "Options," dan kemudian klik tab "Mail Format" dan klik "Compose dalam format pesan ini." Klik "Tandatangan" dan kemudian "Baru" untuk membuat tandatangan e-mel baru. Sekiranya anda sudah mempunyai tandatangan e-mel dan ingin menambahkan kad perniagaan ke tandatangan tersebut, pilih dari senarai dan klik "Edit."

5

Klik "Edit Lanjutan" dan kemudian "Ya" untuk membuka Editor Lanjutan. Klik "Masukkan" dan kemudian "Gambar" dan cari dokumen anda. Klik dua kali "BusinessCard.jpg" atau "BusinessCard.gif" untuk menambahkannya ke tandatangan anda. Tutup editor dan klik "Ya" untuk menyimpan perubahan anda, dan kemudian klik "OK" untuk menyimpan tandatangan anda. Imbasan kad perniagaan anda akan dilampirkan ke setiap e-mel yang anda hantar.