Kelebihan Menjadi Rakan Kongsi YouTube

Menjadi Rakan Kongsi YouTube memberi anda akses ke sumber daya yang kuat dan peluang menjana wang tambahan. Program ini percuma untuk disertainya, tetapi akaun anda mesti memenuhi kriteria tertentu terlebih dahulu. Alat dan sumber tambahan yang tersedia untuk Rakan Kongsi YouTube direka untuk membantu anda membina pangkalan peminat anda dengan lebih cepat dan membuat kandungan berkualiti tinggi.

Pengewangan

Salah satu kelebihan terbesar adalah kemampuan untuk mengewangkan video anda. Jika video mematuhi semua pedoman komuniti YouTube, YouTube akan menambahkan iklan yang disasarkan pada setiap video yang anda muat naik. Iklan kecil tidak mengganggu video anda, dan kandungan yang disasarkan membantu setiap iklan menerima lebih banyak klik, menyamai lebih banyak wang untuk anda.

Muat Naik Di Luar YouTube

Rakan YouTube tidak perlu terus berada di YouTube. Dengan kata lain, kerana Rakan Kongsi YouTube melibatkan perjanjian bukan eksklusif, anda mempunyai pilihan untuk memuat naik kandungan anda di rangkaian lain, semuanya tetap mengekalkan kelebihan pengewangan yang sama.

Penonton di Seluruh Dunia

Sebagai komuniti video dalam talian terbesar, YouTube membolehkan anda menjangkau khalayak di seluruh dunia. Rakan kongsi mendapat faedah tambahan dari promosi tambahan, bersama dengan penyertaan dalam pelbagai program pengiklanan yang dijalankan tidak hanya di YouTube, tetapi di laman web lain dan bahkan di luar talian juga. Oleh kerana YouTube melakukan promosi tambahan untuk anda, anda bebas membuat lebih banyak video untuk menarik perhatian penonton anda yang semakin meningkat.

Alat dan Program Pembangunan

YouTube memberi rakan kongsi akses ke program pengembangan khas untuk meningkatkan kandungan. Rakan kongsi juga mempunyai akses ke alat analisis, bersama dengan komuniti Rakan Kongsi lain untuk belajar. Dengan mengajar anda cara membuat kandungan yang lebih baik, YouTube dapat membantu anda meningkatkan jumlah peminat anda, yang seterusnya dapat meningkatkan pendapatan untuk anda dan juga laman web ini.

hak cipta

Apabila anda memuat naik kandungan asli sebagai Rakan YouTube, anda akan menyimpan semua hak cipta dan hak pengedaran. Ini berbeza dengan bukan Rakan Kongsi, yang harus memberi YouTube hak untuk menguruskan video mereka sebagaimana yang difikirkan sesuai oleh laman web ini. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa kandungan yang tidak asli memerlukan anda menerima kebenaran dari semua pihak ketiga sebelum memuat naik. Ini termasuk menerima izin untuk menggunakan muzik latar dalam video anda.

Pendedahan Tambahan

Video pasangan muncul di bahagian atas hasil carian, memberi anda pendedahan tambahan. Video anda juga disindikasikan ke laman web mitra YouTube untuk membantu Anda menjangkau khalayak di luar laman web YouTube utama. Pendedahan tambahan ini dapat mengelakkan video anda hilang di antara berjuta-juta orang lain yang berada di laman web ini.

Penyesuaian

Sebagai Rakan YouTube, anda mempunyai akses ke ciri penyesuaian tambahan. Sebagai contoh, anda boleh menyesuaikan keseluruhan halaman agar sesuai dengan perniagaan atau jenama anda. Anda juga boleh membuat kulit anda sendiri untuk menjadikan halaman saluran anda menonjol dan memastikannya sesuai dengan niche anda.