Cara Membuat Subfolder dalam Mail iPad

Untuk mengatur korespondensi perniagaan dengan lebih baik pada iPad anda, anda boleh membuat subfolder, katakanlah untuk subjek yang berbeza, dalam aplikasi Mail. Ini hanya berfungsi apabila disambungkan ke perkhidmatan e-mel dengan Protokol Akses Mesej Internet, atau IMAP, termasuk Yahoo Mail dan Gmail. Surat tidak dapat membuat subfolder ketika disambungkan ke perkhidmatan e-mel yang hanya menggunakan Protokol Pejabat Pos, atau POP, untuk mengambil surat. Anda boleh membuat seberapa banyak subfolder yang anda perlukan dalam akaun e-mel IMAP anda dan meletakkannya di dalam folder lain di dalam akaun e-mel anda.

1

Ketuk ikon sampul pada iPad untuk membuka akaun e-mel anda.

2

Sentuh "Peti Masuk" di sudut kiri atas layar untuk melihat senarai mesej di peti masuk anda, jika daftar itu tidak dapat dilihat. Semasa memegang iPad dalam kedudukan lanskap, yang mendatar, senarai sentiasa kelihatan semasa memeriksa surat anda. Semasa memegang iPad dalam mod potret, yang menegak, anda mungkin tidak melihat senarai semasa anda membuka aplikasi mel. Butang Peti Masuk menunjukkan senarai.

3

Ketik butang "Peti Mel" yang terletak di atas senarai e-mel. Senarai mesej e-mel diganti dengan senarai folder dan subfolder di akaun e-mel anda. Nama senarai berubah menjadi Peti Mel, dan butang Edit muncul di atas senarai.

4

Ketuk butang "Edit", dan kemudian ketuk butang "Peti Mel Baru" di bahagian bawah skrin.

5

Taipkan nama subfolder baru.

6

Ketuk menu "Lokasi Peti Mel" untuk melihat senarai folder semasa anda. Sentuh nama folder di mana anda ingin menyimpan subfolder baru.

7

Sentuh "Simpan" di bahagian atas skrin untuk menyimpan subfolder.