Cara Hard Reset Tablet Elemen Pantech

Anda mungkin dapat menyelesaikan masalah berulang seperti kerosakan dan pembekuan dengan menetapkan semula tablet Pantech Element anda. Adalah idea yang baik untuk menetapkan semula Elemen sebelum anda menjual atau memberikannya untuk melindungi maklumat peribadi anda. Tetapan semula akan menghapus sebahagian besar data anda dan mengembalikan semua tetapan ke lalai kilang. Perhatikan bahawa anda boleh memilih untuk menyimpan data pada memori dalaman - data ini termasuk foto, muzik, video, pesan teks dan e-mel - sebelum anda menetapkan semula peranti. Sekiranya anda mempunyai maklumat penting pada tablet anda, sandarkannya di komputer anda sebelum anda melakukan reset.

Tetapkan semula melalui Menu

1

Ketuk ikon "Tetapan" di layar Utama atau di menu Aplikasi untuk menampilkan menu Tetapan dan kemudian ketuk "Privasi."

2

Ketik "Reset Data Kilang" di bahagian Data Peribadi. Sekiranya anda ingin menyimpan data yang tersimpan di storan media dalaman, jangan centang kotak "Hapus penyimpanan media dalaman".

3

Ketuk "Tetapkan semula tablet" untuk melakukan penetapan semula. Tablet dimulakan semula secara automatik, tetapi anda mungkin tidak dapat menggunakannya sehingga 15 minit.

Tetapkan Semula Tablet Beku

1

Matikan tablet Pantech Element. Sekiranya anda tidak dapat mematikannya secara normal, keluarkan dan masukkan semula bateri.

2

Tahan butang "Power" dan "Volume Down" hingga logo Android muncul di layar.

3

Tekan butang "Turunkan Volume" berulang kali sehingga anda menonjolkan pilihan "Lap data / tetapan semula kilang" dan tekan butang "Kuasa" untuk memilihnya.

4

Sorot "Ya - hapus semua data pengguna" dan tekan "Kuasa" untuk memilih pilihan.

5

Sorot pilihan "Reboot system now" dan kemudian tekan butang "Power" untuk reboot dan reset tablet.