Cara Memulakan Perniagaan Pinjaman Tajuk Kereta

Pengguna yang tidak mempunyai harta tanah sering menggunakan kereta mereka sebagai jaminan apabila mereka memerlukan pinjaman jangka pendek. Pinjaman jangka pendek ini menguntungkan bagi pemberi pinjaman, dan sekiranya peminjam mungkir pada pinjaman, pemberi pinjaman mengambil alih hak milik kereta tersebut. Anda boleh memulakan perniagaan pinjaman kereta sendiri dengan membuka francais atau memulakan syarikat bebas anda sendiri. Terokai pilihan anda, dan pertimbangkan di mana kemungkinan besar anda akan menguntungkan.

Adakah Francais untuk Anda?

Lihatlah peluang francais di negeri anda kerana tidak semua francais tersedia di setiap negeri. Pinjaman Judul Amerika, misalnya, boleh didapati di 21 negeri dan mendakwa mempunyai kaedah yang terbukti berjaya. Model perniagaan dan jenama francais membantu pemilik perniagaan baru mencipta pijakan di pasaran baru. Walau bagaimanapun, anda akan membayar yuran francais di atas semua kos permulaan dan operasi am yang lain.

Membuka perniagaan pinjaman hak milik bebas bermaksud anda harus melakukan usaha undang-undang dan perlesenan pinjaman negara. Anda tidak akan membayar yuran francais, tetapi anda juga tidak mempunyai jenama untuk membantu anda menjalani proses tersebut.

Daftarkan Perniagaan Anda

Sebelum anda membuka, anda perlu mendaftarkan perniagaan. Laman web setiausaha negara anda membolehkan anda mendaftarkan nama dan entiti perniagaan baru dan membayar semua yuran secara dalam talian. Setelah anda memiliki artikel formasi, dapatkan nombor pengenalan cukai dari Internal Revenue Service. Anda akan menggunakannya untuk membuat akaun bank perniagaan, akaun kredit, syarat sewa dan sebarang izin yang anda perlukan.

Persekutuan Pengguna Amerika (CFA)

CFA mengekalkan pangkalan data yang mana negeri memerlukan izin, negara mana yang mempunyai celah dan negara mana yang dihilangkan dari undang-undang kredit pengguna atau dibatasi dengan had kadar faedah. Hubungi Pentadbiran Perniagaan Kecil tempatan anda untuk mengenal pasti izin yang diperlukan oleh negeri anda. Kegagalan untuk mematuhi undang-undang pinjaman boleh mengakibatkan kehilangan izin dan perniagaan anda atau didenda. Ketahui undang-undang di kawasan anda.

Dapatkan Pajakan dan Buka

Cari lokasi. Tidak perlu besar, walaupun banyak perniagaan pinjaman hak milik lebih suka lokasi runcit dengan banyak lalu lintas. Keterlihatan adalah kunci, jadi gunakan tanda luar, mungkin lampu neon dan iklan tingkap. Dapatkan polisi insurans komersial yang merangkumi tanggungjawab dan apa-apa jenis kerugian atau kerosakan peralatan pejabat atau pejabat anda.

Beli komputer dan perisian penyimpanan pelanggan yang dapat anda sesuaikan untuk memasukkan aplikasi pinjaman, menjaga semua maklumat dan menetapkan pencetus kalendar untuk pembayaran dan tarikh matang.

Tetapkan Syarat dan Kadar

Walaupun undang-undang negara dapat menetapkan kadar, kisaran tingkat pinjaman hak bervariasi. Pinjaman mungkin dikenakan biaya peminjam di mana saja dari 8 hingga 30 peratus sebulan. Pengguna dibenarkan meminjam di mana sahaja dari 30 hingga 60 peratus dari nilai buku rendah sebuah kereta, motosikal, trak atau kenderaan rekreasi.

Jangan hanya mengikut peraturan negeri; lihat pertandingan supaya anda tidak jauh dari apa yang dikenakan oleh orang lain. Sekiranya anda berlebihan, anda tidak akan meminta banyak orang masuk untuk meminjam wang daripada anda.

Pasarkan dan Iklankan

Tingkap lokasi anda berfungsi sebagai tahap pemasaran pertama. Pertimbangkan pembungkus kenderaan atau magnet kereta supaya bakal pelanggan dapat melihat syarikat anda di mana sahaja anda berada di siang hari. Iklan radio dan televisyen juga berkesan, dan anda mungkin juga mempertimbangkan pengirim surat. Memberi perkhidmatan hebat, yang semestinya meningkatkan program rujukan dari mulut ke mulut. Bina laman web dan gunakan media sosial.