Cara Membebaskan Jam Kertas di Mesin Pencincang Aurora

Mesin penghancur Aurora adalah mesin tugas berat yang dirancang untuk mencincang kertas, plastik dan CD / DVD. Mereka hadir dalam tiga konfigurasi pemotongan, bergantung pada tahap keselamatan yang anda perlukan. Walaupun mesin pencincang dirancang untuk berfungsi tanpa jem dalam kebanyakan kes, kadang-kadang mesin pencincang itu menjadi macet, terutama jika anda gagal mengeluarkan staples sebelum memasukkan halaman ke mesin pencincang. Sentuhan cepat suis kawalan pencincang adalah semua yang diperlukan untuk membersihkan kesesakan dalam kebanyakan kes.

1

Matikan mesin pencincang secepat mungkin setelah tersekat.

2

Keluarkan bakul sampah dari mesin pencincang dan kosongkan.

3

Letakkan suis dalam mod terbalik "R". Dalam kebanyakan kes, ini akan mengatasi kesesakan. Sekiranya perlu, pegang kertas itu dan tarik perlahan-lahan di atasnya, pastikan jari anda tetap bersih dari gigi pemotong.

4

Matikan mesin pencincang dan cabut dari steker jika masih ada kesesakan.

5

Gunakan objek tumpul seperti pemutar skru untuk mencungkil kepingan kertas atau plastik dari antara gigi pemotong. Sebaik sahaja anda menghalangi sekatan sebanyak mungkin, pasangkan mesin pencincang ke soket dan tetapkan dalam mod terbalik.

6

Ulangi Langkah 4 dan 5 sehingga jem dibersihkan.