Aplikasi iPad Terbaik untuk Menjalankan Powerpoint

Berat dan ukuran kecil iPad menjadikannya alat yang sangat baik untuk perjalanan, jadi masuk akal untuk menggunakannya sebagai alat untuk persembahan perniagaan anda. Aplikasi dikemas kini dan dilancarkan setiap hari, jadi sebaiknya periksa App Store untuk tawaran baru, tetapi pada bulan Ogos 2011, terdapat tiga aplikasi teratas yang perlu dipertimbangkan untuk keperluan PowerPoint mudah alih anda: Keynote Apple, Dokumen Dataviz untuk Go Premium dan Quickoffice Pro HD Quickoffice .

Ucapan Utama

Keynote menggunakan formatnya sendiri, tetapi dapat mengimport dan mengeksport fail PowerPoint, yang membolehkan anda mengedit dan menjalankannya dari iPad anda. Oleh kerana aplikasinya dikembangkan oleh Apple, ia menggunakan sepenuhnya semua fitur iPad Apple, termasuk antara muka skrin sentuh dengan isyarat biasa dan ciri simpan automatik. Menukar dari PowerPoint ke format Keynote boleh menyebabkan kesalahan pada slaid anda, bagaimanapun, terutama dengan fon yang tidak standard. Import persembahan anda lebih awal dan buat penyesuaian yang anda perlukan dengan ciri penyuntingan Keynote untuk memulihkan slaid sebelum persembahan anda. Semasa membentangkan pada monitor luaran, yang dapat Anda lakukan dengan salah satu penyesuai AV Digital Apple, anda dapat menjalankan persembahan PowerPoint / Keynote dalam mod yang memungkinkan anda menggunakan jari pada iPad sebagai penunjuk laser yang muncul di monitor luaran anda.Keynote disatukan dengan perkhidmatan cloud iDisk dan WebDAV, dan akan disatukan dengan iCloud yang akan datang, tetapi tidak mempunyai sokongan terbina dalam untuk perkhidmatan bukan WebDAV seperti Dropbox untuk menyimpan dan mengakses persembahan anda. Sekiranya anda menggunakan persembahan yang dibuat di PowerPoint 2007 atau lebih baru, simpan sebagai fail .ppt (mod keserasian) sebelum mengimport ke Keynote untuk hasil terbaik.

Dokumen untuk Go Premium

Documents to Go, atau DTG, mempunyai beberapa versi perisian yang berbeza, tetapi versi Premium adalah satu-satunya yang membolehkan anda mengedit dan menjalankan persembahan PowerPoint. DTG Premium menyimpan persembahan anda dalam format PowerPoint asli mereka, yang mengakibatkan kesilapan penukaran lebih sedikit daripada Keynote. DTG dapat menangani fail .ppt dan .pptx, jadi anda dapat menggunakan persembahan yang dibuat di PowerPoint 2007 dan yang lebih baru serta versi sebelumnya. Anda boleh membuat dan mengedit salah satu jenis fail dalam aplikasi, walaupun ciri untuk melakukannya lebih terhad daripada di Keynote. DTG berintegrasi secara automatik dengan perkhidmatan awan yang popular seperti Dropbox, SugarSync, Box dan Google Docs, menjadikannya mudah untuk mengakses persembahan anda dalam perjalanan dan menjalankannya tanpa menggunakan ruang simpanan iPad anda secara kekal. Antara muka lebih asas daripada Keynote,tetapi ia membolehkan persembahan yang berkesan dengan usaha yang minimum.

Quickoffice Pro HD

Quickoffice adalah langkah antara Keynote dan DTG. Ia berfungsi dengan persembahan anda dalam format PowerPoint asli mereka, tetapi anda hanya dapat membuat atau mengedit fail .ppt. Anda boleh melihat persembahan .pptx, tetapi jika tidak diimport dengan betul ke dalam format iPad, tidak ada cara untuk membetulkannya pada peranti. Quickoffice mempunyai penunjuk laser seperti Keynote dan antara muka yang mesra pengguna, serta integrasi Dropbox, tetapi dapat menghadapi masalah dengan fail besar. Sebelum mengimport persembahan Keynote anda, masuk ke tetapan aplikasi dan kosongkan cache, kemudian tetapkan had cache jauh lebih tinggi daripada ukuran persembahan anda. Tutup aplikasi dan mulakan semula iPad anda agar perubahan tersebut berlaku. Setelah anda melakukan persediaan ini, persembahan anda akan dimuat dan berjalan dengan baik dalam Quickoffice Pro HD.

Pertimbangan

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan persembahan anda, anda boleh mengeksport setiap slaid ke dalam format jpg dan menjalankannya menggunakan galeri foto iPad, tetapi ini akan kehilangan beberapa ciri, seperti peralihan, audio dan masa. Sekiranya anda perlu kerap menjalankan persembahan PowerPoint di komputer anda, pertimbangkan untuk menggunakan premium DTG untuk penyuntingan, dan Keynote atau Quickoffice untuk persembahan untuk memanfaatkan pelbagai jenis ciri yang tersedia.