Cara Membuat Halaman Perniagaan Facebook yang Boleh Dicari

Membuat laman Facebook untuk perniagaan anda membolehkan anda membuat tempat untuk berinteraksi dengan pelanggan anda, membuka khalayak baru yang besar dan membantu untuk mempublikasikan jenama anda. Setelah anda membuat halaman tersebut, halaman tersebut akan ditambahkan secara automatik ke hasil carian Facebook. Anda boleh menjadikannya lebih mudah dicari dengan menambahkan maklumat penting seperti logo, maklumat perniagaan dan nama jenama anda.

1

Buka penyemak imbas Internet anda, muatkan halaman Facebook dan log masuk ke akaun Facebook anda yang ingin anda gunakan sebagai pentadbir untuk halaman Facebook perniagaan anda. Pergi ke laman web "Buat Halaman" Facebook (facebook.com/pages/create.php).

2

Klik pilihan "Perniagaan atau Tempat Tempatan". Gunakan menu lungsur turun untuk memilih kategori untuk perniagaan anda. Masukkan nama, alamat, bandar dan negeri, poskod dan nombor telefon perniagaan anda di ruang teks yang disediakan. Gunakan nama rasmi perniagaan anda atau yang paling dikenali untuk meningkatkan kedudukan carian Facebook anda. Pilih kotak centang berlabel "Saya bersetuju dengan Syarat Halaman Facebook." Klik butang "Bermula" berwarna biru.

3

Muat naik foto profil untuk perniagaan anda dengan mengklik kawasan foto profil kosong di sebelah kiri. Gunakan foto seperti logo perniagaan anda yang sangat dikenali dalam hasil carian. Pilih foto dari komputer anda dan klik "OK" untuk memuat naiknya.

4

Klik pautan "Edit Maklumat" di sebelah nama halaman anda. Masukkan seberapa banyak maklumat mengenai perniagaan anda di bahagian "Maklumat Asas" halaman anda. Simpan maklumat anda yang dikemas kini dengan mengklik butang "Simpan Perubahan" berwarna biru di bahagian bawah halaman.

5

Kirimkan secara berkala agar sentiasa dikemas kini dan relevan dalam hasil carian. Galakkan orang untuk "Suka" halaman anda untuk mendapatkan pengikut dan meningkatkan kedudukan anda dalam hasil carian Facebook.