Bagaimana Melakukan Penjualan Yang Baik dalam Pembekalan Kecantikan

Industri bekalan kecantikan berkembang pesat. Menurut Hoovers, industri ini mempunyai kira-kira 13,000 kedai, dengan titian seperti Sally Beauty Supply, Ulta dan Sephora menuntut bahagian pendapatan terbesar. Tetapi periuknya cukup besar: jumlah penjualan tahunan sekitar $ 10 bilion. 50 syarikat teratas mendapat sekitar 75 peratus pendapatan. Memasuki industri bekalan kecantikan bermaksud mempersiapkan persaingan yang sengit, dan pada masa yang sama mengikuti tren dan menginovasi produk dan cara untuk memberikannya.

1

Lokasi kedai anda dibatasi oleh halangan seperti lokasi anda, cuaca, dan waktu operasi anda. Dapatkan perkhidmatan perunding web e-dagang profesional untuk merancang kedai dalam talian sebagai lanjutan dari kedai fizikal anda untuk mempunyai penjualan sepanjang masa. Mudahkan bahkan pelanggan tempatan membeli dalam talian dan menjemput di kedai untuk menjimatkan masa mereka.

2

Ikuti perkembangan produk yang popular. Barang yang mesti dimiliki dan yang paling dicari dalam persediaan kecantikan boleh berubah dengan kelajuan yang memusingkan. Sikat rambut, asas, perapi, rawatan kulit, peralatan bulu mata dan juga gaya pengeriting dan penggelek rambut masuk dan keluar seperti fesyen. Langgan penerbitan perdagangan seperti "Beauty Store Business", yang secara statistik melacak penjualan produk setiap tahun, serta majalah wanita yang pada hakikatnya membantu menghasilkan permintaan untuk produk tertentu. Menghadiri acara industri, seperti pameran rambut dan pameran produk.

3

Ketahui produk anda dan sempurnakan nilai jualan anda. Pelanggan anda akan mempunyai banyak soalan yang memerlukan anda mempunyai pengetahuan dan kemampuan pakar untuk mengesyorkan satu produk atau yang lain. Contohnya, pelanggan etnik anda mungkin ingin mengetahui sama ada produk sesuai dengan tekstur rambut mereka. Orang lain mungkin ingin tahu sama ada solek mineral anda akan menutupi masalah mereka.

4

Menurut IBISWorld, sebuah firma penyelidikan perniagaan terkemuka, pengusaha kedai bekalan kecantikan harus bergantung pada memperkenalkan produk baru untuk merangsang penjualan kedai dalam lima tahun akan datang. Ini kerana persaingan dari kedai diskaun seperti Walmart dan kedai ubat semakin meningkat. Walaupun pendapatan tetap kukuh, organisasi mengharapkan pasaran kedai bekalan kecantikan menjadi tepu dengan jumlah pemilik kedai yang semakin meningkat.

5

Ikuti kegilaan "tawaran harian" yang ditawarkan melalui perkhidmatan seperti Groupon dan LivingSocial. Tawaran tersebut memerlukan sebilangan orang membeli tawaran anda, katakan $ 20 untuk syampu bernilai $ 40. Melakukannya memperkenalkan anda kepada berpotensi ratusan pelanggan baru, dan tugas anda setelah itu adalah menukarnya menjadi pelanggan tetap. Jejaki siapa yang menebus tawaran harian untuk memastikan stok anda mencukupi sehingga tawaran anda berakhir.

6

Bersosial dan berinteraksi dengan pelanggan anda dalam talian melalui kedai media sosial seperti Twitter dan Facebook. Gunakan perkhidmatan profesional seperti LinkedIn untuk mencari kontrak dan berbincang dengan rakan anda. Buat blog untuk digunakan sebagai cawangan pendidikan dan sebahagian perkhidmatan pelanggan. Ramai pelanggan mencari maklumat mengenai kedai anda dalam talian sebelum mereka pernah mengunjungi kedai anda. Mempunyai kehadiran untuk membiasakan mereka dengan syarikat anda, dan bukannya meninggalkan reputasi anda di tangan pengguna Internet yang lain.