Cara Menjual Cookies Buatan Sendiri

Sekiranya orang memuji kuki anda dengan lantang, anda mungkin mempertimbangkan untuk menjual makanan buatan sendiri untuk mendapatkan keuntungan. Walaupun ada yang lebih terlibat daripada membuat kuki untuk penjualan roti gereja anda, menjual kuki buatan sendiri mungkin menjadi pilihan kerjaya yang tepat jika anda mempunyai minat untuk memanggang dan resipi keluarga yang tiada tandingannya.

1

Teliti semua izin dan lesen yang diperlukan, kemudian dapatkannya. Bergantung pada tempat tinggal anda, anda mungkin memerlukan lesen untuk membuat makanan untuk penjualan komersial, dan juga mempunyai rumah yang dizonkan untuk pengeluaran tersebut. Walaupun banyak negeri, seperti Utah, mempunyai undang-undang yang melindungi pengeluar "makanan pondok", anda lebih baik bertanya kepada undang-undang tempatan dan mendapatkan izin terlebih dahulu daripada membayar denda dan yuran kemudian. Secara amnya, sijil cukai jualan juga diperlukan.

2

Bincangkan insurans liabiliti yang diperlukan dengan ejen berdaftar. Sering kali, insurans pemilik rumah atau penyewa anda tidak akan melindungi kecederaan yang berkaitan dengan perniagaan. Semasa anda membuat roti, ini selalu menjadi perhatian.

3

Beli bekalan yang diperlukan untuk membakar. Ini banyak bergantung pada resipi anda. Walau bagaimanapun, anda akan membakar dalam jumlah yang anda tidak biasa. Beli cukup untuk beberapa bungkusan kuki anda sehingga anda akan sentiasa mencukupi.

4

Cari pembungkusan yang betul. Negara dan kota memiliki undang-undang yang berbeza mengenai bagaimana makanan harus dikemas, walaupun Anda mungkin dapat kembali menggunakan undang-undang makanan pondok. Pembungkusan yang digunakan untuk menghantar kuki melalui surat mestilah lebih tahan lama daripada pembungkusan yang akan diletakkan di rak.

5

Buat label dengan nama dan logo syarikat anda dalam reka bentuk yang sesuai dengan orang dan tidak dapat dilupakan. Teliti nama anda untuk memastikan ia ada dan tidak dikaitkan dengan sesuatu yang negatif. Tanda nama dan gambar anda untuk memastikan tidak ada yang dapat mencurinya.

6

Cari tempat untuk menjual kuki anda. Ini boleh dilakukan di mana sahaja dari perniagaan tempatan seperti kedai kopi, gerai surat khabar dan kedai buku ke laman web yang direka khusus untuk penjualan makanan pondok. Pertimbangkan untuk membiarkan tempat mengambil kuki anda semasa pengiriman sehingga anda membina pangkalan pelanggan atau memberikan sampel percuma