Cara Mendapatkan Microsoft Excel untuk Membuat Untung & Rugi

Dapatkan Microsoft Excel untuk membuat untung dan rugi untuk membuat kunci kira-kira elektronik. Excel membolehkan anda melakukan pelbagai pengiraan dengan menggunakan formula mudah, termasuk memikirkan keseimbangan berjalan yang mengukur sama ada untung atau rugi bersih untuk perniagaan anda. Anda perlu memasukkan formula asal ke dalam spreadsheet hanya sekali untuk menerapkannya pada sekumpulan besar data.

Gaya Pengurusan Berpikiran Terbuka

Pengurus yang berwibawa, diktator atau hierarki memberitahu pekerja mengetahui siapa yang menjadi atasan dalam wawancara pengambilan pekerja dan sepanjang tempoh individu dengan syarikat itu. Ramai yang menganggap gaya kepemimpinan seperti ini mencekik dan membataskan, terutama dalam bidang kreativiti dan inovasi pekerja.

Cara Memulakan Semula HP Recovery Manager

HP Recovery Manager menyediakan anda alat untuk mengembalikan komputer pejabat anda ke keadaan operasi lalai. Pengurus pemulihan dapat membantu anda menyelesaikan kesilapan sistem utama tanpa bergantung pada perkhidmatan pembaikan komputer profesional. Prosesnya akan menghapus semua data, program dan fail yang telah anda pasang ke cakera keras komputer, yang boleh menjadi kaedah yang berkesan untuk membersihkan komputer setelah pekerja keluar atau dipecat.

Apakah Aktiviti Penutupan Projek Yang Paling Penting?

Anda sudah memulakan pengembaraan seumur hidup dengan melancarkan perniagaan kecil. Sekarang anda sudah bersedia untuk memulakan jenis pengembaraan yang berbeza tetapi tetap menggembirakan: projek khas yang akan menyegarkan perniagaan anda, meningkatkan operasi dan mungkin memperkayakan garis bawah anda.

Cara Menjelaskan Sistem Daftar Tunai Berkomputer

Terangkan sistem daftar tunai berkomputer kepada salah seorang pekerja atau rakan sekerja anda untuk melatihnya menggunakan sistem daftar. Tidak kira sistem pendaftaran atau tempat penjualan berkomputer yang anda gunakan, menerangkan ciri asas sistem ini adalah yang paling mudah jika anda menunjukkan cara menggunakannya dengan contoh daripada memberitahu kepadanya apa yang dilakukan oleh setiap ciri.

Apakah Kelebihan & Potensi Risiko Perbankan Dalam Talian?

Internet telah mengubah cara pengguna menjalankan perniagaan. Individu mempunyai peluang untuk membeli produk, memperoleh perkhidmatan dan melakukan transaksi dari komputer mereka. Perbankan dalam talian semakin popular kerana penjimatan dan kemudahan masa yang diberikan kepada pengguna dan perniagaan kecil.

Bagaimana Kekurangan Perkhidmatan Pelanggan Dapat Mempengaruhi Perniagaan

Perkhidmatan pelanggan yang baik membuat pelanggan kembali. Perkhidmatan pelanggan yang buruk menjadikan pelanggan tidak ada. Adalah penting bahawa perniagaan mempunyai kakitangan perkhidmatan pelanggan yang efektif dan proaktif dan dasar yang baik. Menjaga pelanggan senang, dan membuat mereka memberitahu orang lain tentang perkhidmatan hebat yang mereka terima, akan mendorong perniagaan maju, sedangkan dasar perkhidmatan pelanggan yang kurang bersungguh-sungguh akan merosakkan reputasi syarikat dalam beberapa cara.

Cara Menghantar E-mel dengan AOL pada iPhone

Sebelum anda dapat menghantar e-mel dari akaun AOL menggunakan Apple iPhone anda, anda mesti menambahkannya sebagai akaun e-mel pada peranti anda. Apple mengekalkan pangkalan data penyedia dan tetapan e-mel yang paling biasa, jadi menambahkan akaun e-mel agak mudah. Tambahan pula, apabila anda menambahkan akaun AOL, iPhone secara automatik mengkonfigurasinya sehingga anda dapat segera menghantar e-mel anda.

Cara Menulis Skop Kerja untuk Pembangunan Laman Web

Kegagalan memasukkan semua butiran dalam skop kerja anda, atau pernyataan kerja - yang sering disebut SOW - boleh mengakibatkan projek pembangunan laman web anda tidak dapat diselesaikan dengan memuaskan anda. Bergantung pada operasi anda, SOW anda tidak harus menjadi dokumen berbilang halaman yang terlalu formal - ia boleh menjadi satu halaman yang hanya menangani aspek kritikal.

Memulakan semula Langganan Grindr pada iPhone

Grindr adalah aplikasi rangkaian sosial mudah alih yang menawarkan versi percuma dan berbayar. Sekiranya anda memilih untuk mendapatkan langganan berbayar, anda hanya diwajibkan untuk membayar perkhidmatan tersebut dari bulan ke bulan. Apabila anda memilih untuk membatalkan langganan anda, aplikasi akan mengingat maklumat anda yang harus dipilih untuk menggunakannya lagi di masa depan.

Bagaimana Mengira Modal Kerja Dari Penyata Kewangan

Modal kerja syarikat kecil adalah salah satu daripada beberapa nisbah kewangan yang dapat menunjukkan kesihatan kewangan perniagaan. Modal kerja adalah ukuran kecairan syarikat, diambil dengan mengurangkan liabiliti semasa syarikat dari aset semasa. Anda mungkin dapat mengira modal kerja dari maklumat yang disertakan dalam kunci kira-kira syarikat anda.

Cara Membuat Borang Isi OpenOffice

Kotak teks, butang, dan kawalan lain membantu mewujudkan pengalaman interaktif yang kaya yang dinikmati orang ketika bekerja dengan aplikasi perisian. Anda akan menemui borang yang boleh diisi yang mengandungi jenis kawalan di Web dan dalam dokumen yang dibuat orang menggunakan OpenOffice Writer. Anda tidak perlu menjadi programmer untuk membina bentuk asas yang boleh digunakan oleh orang lain untuk memasukkan maklumat.

Sebab-sebab Cukai Jualan

Cukai jualan adalah cukai penggunaan yang dinilai ketika individu dan perniagaan membeli barang atau perkhidmatan. Sebilangan besar negeri di Amerika mengenakan cukai penjualan ke atas pembelian individu. Kadar cukai jualan selalunya merangkumi peratusan negeri, daerah dan tempatan. Banyak negeri mengenakan peratusan kadar cukai tetap dan membenarkan daerah dan daerah tempatan untuk menambahkan jumlah tertentu bagi penduduk di dalam wilayah mereka.

Apakah Bahagian Penting dalam Membangunkan Anggaran?

Belanjawan perniagaan harus menjadi dokumen kewangan yang dinamik yang membantu memandu pengambilan keputusan anda sepanjang tahun. Sebagai tambahan kepada senarai asas anggaran pendapatan dan perbelanjaan, anggaran harus mengandungi formula yang membantu menunjukkan unjuran. Memahami elemen asas belanjawan perniagaan kecil akan membantu anda membuat elemen yang dapat membantu memastikan perniagaan anda sentiasa berjalan lancar dari bulan ke bulan.

Persamaan Antara E-perniagaan & E-dagang

Kebangkitan Internet telah membuka jalan bagi berbagai model perniagaan baru yang telah digunakan oleh banyak syarikat dengan berkesan. Memahami nuansa terminologi yang berkaitan dengan peluang baru ini adalah langkah pertama yang penting bagi mana-mana perniagaan kecil yang ingin mengembangkan kehadiran dalam talian yang lebih kuat.

Kepentingan Pembelian Berpusat

Memusatkan pembelian menjadi semakin penting semakin besar perniagaan kecil berkembang. Yang paling penting, struktur pembelian yang terdesentralisasi di mana setiap jabatan bertanggungjawab untuk aktiviti pembelian mereka sendiri sering kali mahal dan tidak berkesan. Sebaliknya, struktur organisasi dan pengurusan terpusat mengurangkan kos pembelian dan mewujudkan bahagian pembelian yang lebih cekap.

Cara Merangka Kedai Bunga

Terdapat lebih banyak lagi untuk merancang kedai bunga daripada memaparkan bunga dan tanaman di lobi anda. Anda mesti membuat ruang menarik yang mempamerkan karya anda tanpa kelihatan berantakan. Bilik itu mesti mempamerkan barang-barang bukan bunga yang anda jual, seperti bekas khas, haiwan yang disumbat, belon dan coklat.

Ikon Bantuan Komputer di Desktop Hilang & Muncul semula

Pada beberapa sistem Windows 8, ikon Bantuan desktop dan bar tugas anda hilang dari skrin, kemudian muncul semula hanya selepas but semula. Sekiranya sistem Windows 8 anda mula menunjukkan masalah ini sebaik sahaja anda membeli unit, komputer anda mungkin dihantar dengan sokongan monitor yang diaktifkan secara lalai.

Idea Insentif Prestasi Pusat Panggilan

Kerja pusat panggilan sukar, dengan interaksi berterusan antara pelanggan, penyelia dan rakan sekerja. Ketegangan dapat meningkat dengan cepat dan tekanan dalam usaha menyelesaikan masalah sepanjang hari dapat membebankan pekerja. Memberi insentif untuk prestasi dan memberi penghargaan kepada pekerja anda untuk prestasi yang lebih baik dapat membantu menjadikan pekerjaan yang sukar menjadi lebih baik.

Cara Menambah Masa Gaji

Majikan bertanggungjawab untuk memastikan bahawa pekerja dibayar dengan tepat dan tepat pada waktunya. Pekerja bergantung pada gaji mereka untuk menampung kehidupan mereka; oleh itu, apabila gaji dinaikkan - atau tidak dibayar sama sekali - mereka marah. Majikan dapat mengurangkan kemungkinan perkara ini berlaku dengan mengira masa gaji dengan betul.

Cara Memperbaiki Gangguan Bluetooth & WiFi

Teknologi Bluetooth dan Wi-Fi secara historis mempunyai masalah ketika digunakan berdekatan antara satu sama lain. Ini kerana kedua-dua teknologi menggunakan frekuensi radio yang sama untuk berkomunikasi, yang boleh memberi kesan yang serupa dengan stereo kereta anda ketika radio terdengar seperti memainkan dua stesen radio pada satu masa.

Masalah Mencetak Bahagian Mesej dalam E-mel Outlook

Laluan penerusan dan balasan, tandatangan panjang dan petikan dapat menjadikan mesej e-mel menjadi lemah. Malah penyokong kuat pejabat tanpa kertas perlu mencetak sebahagian daripada surat-menyurat digital sesekali. Apabila anda menginginkan bahagian teks dari pertukaran panjang atau lampiran tetapi bukan mesej yang menyampaikannya, gunakan kaedah yang tepat untuk menghasilkan pencetakan selektif - dan fahami mengapa beberapa senario keluaran gagal walaupun usaha terbaik anda.

Struktur Organisasi yang lebih rata

Struktur organisasi syarikat biasanya tinggi, bersaiz sederhana atau agak rata. Banyak syarikat kecil menggunakan struktur organisasi yang lebih rata kerana kekurangan tenaga kerja. Sebagai contoh, firma perunding pengurusan yang baru biasanya akan menggaji pekerja pengurusan kanan dalam pemasaran, kewangan dan penjualan sebelum mengambil pekerja peringkat rendah.

Cara Membuka Antara Muka Pengguna AVG

Sekiranya anda mempunyai perisian antivirus AVG yang terpasang di komputer, anda boleh yakin bahawa komputer anda dilindungi selagi anda mengemas kini program dan menjalankan imbasan secara berkala. Antara muka pengguna AVG adalah sistem menu yang anda gunakan untuk mengemas kini perisian AVG secara manual, melakukan atau menjadualkan imbasan, melihat sejarah anda dan mengakses semua alat keselamatan yang disediakan di AVG.

Cara Menyegerakkan iPod ke Pemacu Keras Mac Baru

Secara lalai, iPod hanya boleh mempunyai satu komputer rumah yang disegerakkannya secara automatik. Apabila anda menyambungkan iPod ke komputer lain, atau Mac yang sama dengan cakera keras baru, anda diminta untuk menghapus seluruh kandungan iPod dan menyegerakkannya ke komputer baru atau memindahkan semua pembelian di komputer baru dan membuatnya komputer rumah iPod.

Cara Mengubah Tajuk Halaman Utama Lalai Anda di WordPress

Tajuk yang muncul di laman utama WordPress anda disebut Judul Laman dan merupakan pilihan yang boleh anda ubah di skrin Tetapan Umum. Tajuk Laman juga muncul di Bar Pentadbiran dan sebagai nama pengirim ketika pengikut blog anda menerima kemas kini. Anda boleh menukar Tajuk Laman menjadi apa sahaja yang anda rasa relevan untuk blog anda, termasuk nama perniagaan atau nama anda sendiri.

Cara Membahagi Garis dalam Transaksi Buku Pantas ke Akaun Belum Terima

QuickBooks menyediakan cara mudah untuk memisahkan pembayaran transaksi ke Akaun Belum Terima apabila sebahagian penjualan belum dikreditkan. Apabila pelanggan mempunyai baki tertunggak untuk pembelian atau perkhidmatan, anda perlu membuat transaksi terpisah untuk menunjukkan bahawa sebahagian baki masih belum dibayar.

Elemen Apa yang Perlu Dimasukkan dalam Mendokumentasikan Pekerja untuk Pemutusan?

Tanpa dokumentasi yang menyeluruh, syarikat boleh menghidupkan jadualnya sendiri oleh bekas pekerja yang tidak puas hati dan ditamatkan secara sah dan sah. Hasilnya boleh menjadi pengalaman pengadilan yang mahal. Mendokumentasikan insiden, prestasi buruk dan perbualan dengan pekerja secara objektif dapat membantu membina kredibiliti dan menyokong tuntutan anda apabila tiba masanya untuk memberhentikan pekerja.

Persekitaran Pejabat Piawai

Apabila anda menubuhkan pejabat fizikal baru untuk perniagaan baru anda, anda harus membuat beberapa keputusan mengenai persekitaran pejabat anda. Cara anda menubuhkan pejabat anda boleh memberi kesan langsung kepada pekerja dan proses kerja anda. Semasa membuat keputusan mengenai pejabat anda, sangat baik untuk memulakan dengan rancangan persekitaran pejabat standard, kemudian berinovasi dan memperluas rancangan agar sesuai dengan keperluan khusus anda.

Bagaimana saya menukar tarikh ulang tahun di Facebook?

Kesalahan tarikh ulang tahun anda dalam senario apa pun boleh memalukan - terutamanya di Facebook, di mana maklumat itu didokumentasikan secara terbuka. Sama ada kesalahan itu disebabkan oleh kesalahan komputer atau manusia, Facebook selalu memberi anda pilihan untuk memperbaiki kesilapan anda. Gunakan alat penyuntingan profil laman web untuk mengubah tarikh ulang tahun hubungan anda.

Liabiliti Cukai Jualan Tidak Menunjukkan Jumlah Yang Betul dalam Buku Pantas

Menjejaki semua selok-belok kewangan perniagaan menjadi membebankan - dan terdedah kepada kesilapan mahal - tanpa bantuan perisian perakaunan, seperti QuickBooks Intuit. Sekiranya anda menggunakan program tanpa meluangkan masa untuk mengetahui penyediaan, andaian dan peraturannya, anda dapat memasukkan data dengan tidak betul dan melihat hasil yang tidak dijangka dalam laporannya.

Penggunaan Keanjalan Permintaan dalam Masalah Pengurusan Perniagaan

Keanjalan permintaan merujuk kepada kepekaan kuantiti yang diminta berkaitan dengan perubahan faktor luar yang lain. Terdapat banyak jenis keanjalan permintaan. Yang paling relevan dengan perniagaan, bagaimanapun, adalah keanjalan harga permintaan, yang mengukur perubahan permintaan sebagai akibat dari perubahan harga.

Apakah Pengurusan Risiko dalam Kejururawatan?

Tugas pekerjaan jururawat berbeza-beza, mencerminkan fleksibiliti dan nilai mereka di seluruh sistem penjagaan kesihatan. Salah satu komitmen profesional utama mereka adalah bertindak sebagai peguam bela pesakit. Untuk kemudahan penjagaan kesihatan, ini menjadikan jururawat calon yang ideal untuk berperanan dalam pengurusan risiko.

Cara Mematikan Sijil SSL di Firefox

Secure Socket Layers, atau SSL, pada awalnya dikembangkan oleh Netscape untuk menyediakan hubungan selamat antara anda dan laman web dalam talian. Ciri ini menggunakan sijil keselamatan yang unik untuk menyulitkan komunikasi, jadi anda boleh menghantar data dengan yakin tanpa rasa takut untuk memintas.

Adakah Iklan Peralatan Sukan Ditujukan untuk Remaja Berkesan?

Iklan adalah perkara yang lucu. Kadang-kadang ia berfungsi, dan kadang-kadang tidak. Dan selalunya sangat sukar untuk mengetahui sebabnya. Terdapat petunjuk yang kuat, bagaimanapun, bahawa iklan kepada remaja boleh menjadi sangat berkesan. Khususnya mengenai peralatan sukan, kejayaan dengan remaja dapat membuat atau mematahkan perniagaan kecil.

Perbezaan dalam Neraca untuk Syarikat Korporat. Perniagaan dengan pemilik tunggal

Neraca adalah salah satu daripada tiga penyata kewangan biasa yang digunakan oleh perniagaan untuk memberikan maklumat kepada pihak berkepentingan luar. Syarikat yang diperdagangkan secara terbuka dikehendaki oleh undang-undang persekutuan untuk mengemukakan kunci kira-kira, penyata pendapatan dan penyata aliran tunai beberapa kali setiap tahun, merangkumi data suku tahunan dan tahunan.

Memautkan FeedBurner Feed ke Facebook

FeedBurner adalah perkhidmatan yang dijalankan oleh Google yang memberi pengguna kemampuan untuk memantau dan mengoptimumkan umpan blog dan laman web mereka. FeedBurner juga dapat digunakan untuk aplikasi lain yang memanfaatkan RSS, seperti Facebook. Anda tidak dapat menghubungkan FeedBurner ke profil Facebook, tetapi anda boleh menghubungkannya ke halaman Facebook yang anda gunakan untuk mempromosikan jenama atau organisasi anda.

Cara Melumpuhkan Penjejak Laptop

Komputer riba anda dapat dijejaki dengan pelbagai cara, dan malangnya, tidak mudah untuk mengetahui kapan ia berlaku. Perisian penjejakan menggunakan banyak sumber, jadi gejala yang biasa berlaku adalah apabila komputer anda memerlukan masa lebih lama daripada biasanya untuk bertindak balas. Anda mungkin tidak menghadapi masalah kelambatan sama sekali jika anda mempunyai komputer baru dengan pemproses yang pantas.

Cara Melumpuhkan Plugin Sosial Facebook

Plugin sosial adalah alat yang digunakan untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan melalui rangkaian sosial. Mereka juga dirancang untuk membawa pengalaman rangkaian sosial Facebook anda ke halaman di luar Facebook. Sebagai contoh, anda mungkin melihat gambar dan nama profil Facebook anda muncul di bahagian bawah artikel berita yang menggunakan komen Facebook, yang membolehkan anda menyiarkan komen anda sendiri - sama ada anda log masuk ke Facebook atau tidak.

Kelebihan Kaedah Purata Kadar Pulangan

Pelabur dengan sumber yang terhad memerlukan kaedah untuk menganalisis dan membandingkan peluang pelaburan. Ini mungkin melibatkan membandingkan jenis pelaburan yang sangat berbeza, dari saham dan bon hingga harta tanah, komoditi dan mata wang asing. Kaedah kadar pulangan rata-rata adalah salah satu cara bagi pelabur untuk mengetahui pilihan mereka sebelum memutuskan untuk memberikan wang untuk pelaburan tertentu.

Cara Mencegah Pengguna Mengkonfigurasi Pelayan Proksi dalam Penyemak Imbas

Pelayan proksi mengakses laman web atas nama komputer untuk melindungi alamat IP dan identiti komputer. Pelayan proksi juga menyimpan cache di laman web yang sebelumnya diakses sehingga mereka akan memuat lebih cepat pada saat komputer cuba mengaksesnya. Mengeluarkan pelayan proksi boleh membahayakan komputer kerana memaparkan alamat IP dan tetapan sambungan Internet yang lain.

Apa Makna Ulasan Umum dalam HR?

Organisasi profesional sering menilai pencapaian yang berkaitan dengan pekerjaan pekerja berdasarkan kriteria tersusun khusus. Salah satu cara untuk menilai pekerja dalam perniagaan kecil anda adalah melalui sistem tinjauan umum. Dalam sistem tinjauan umum, majikan memilih waktu tertentu sepanjang tahun untuk mengkaji semua pekerja.

Cara Mengira Inventori yang Hilang dalam Bencana Dengan Kaedah Untung Kasar

Untung kasar adalah perbezaan antara penjualan dan kos barang yang dijual, yang merupakan perbezaan antara kos barang yang tersedia untuk penjualan dan inventori akhir. Syarikat biasanya melakukan pengiraan inventori fizikal sekali pada akhir tahun. Walau bagaimanapun, jika kebakaran, banjir atau bencana lain merosakkan gudang anda, anda mungkin perlu menganggarkan baki inventori akhir untuk mengemukakan tuntutan insurans.

Cara Mendapatkan Francais MoneyGram

MoneyGram adalah perkhidmatan pemindahan wang dan penghantaran wang yang terkenal. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 200,000 ejen di seluruh dunia yang beroperasi seperti francaisi kerana mereka membawa jenama MoneyGram dan menyediakan pelbagai perkhidmatan pelanggan yang mapan, termasuk pemindahan dana, kad debit, pesanan wang dan pembayaran bil.

Apa yang Baki Percubaan Mengesan?

Imbangan percubaan adalah kawalan dalaman yang dihasilkan oleh akauntan untuk memeriksa ketepatan aritmetik buku besar. Di bawah sistem perakaunan dua kali masuk, setiap transaksi melibatkan sekurang-kurangnya satu debit dan satu penyertaan kredit dengan nilai yang sama. Dari sinilah bahawa jumlah semua penyertaan debit mesti sama dengan jumlah semua penyertaan kredit.

Dasar Perakaunan mengenai Penginvoisan untuk Barang yang Belum Dihantar

Dengan perakaunan tunai, pembukuan mudah: Anda tidak merekodkan sebarang transaksi sehingga wang benar-benar bertukar tangan, kata Alat Perakaunan. Dengan perakaunan akruan, anda merekodkan transaksi sebaik sahaja anda memperoleh atau berhutang. Sekiranya invois tiba sebelum, atau sesudahnya, barang yang telah anda bayar, mencatat transaksi dengan betul memerlukan beberapa langkah perakaunan tambahan.

Apakah Sumber Kod Etika Organisasi?

Kod etika perniagaan adalah rangkaian prinsip yang mapan yang digunakan oleh organisasi ketika beroperasi dalam perniagaan atau masyarakat. Organisasi sering mengembangkan kod ini untuk memastikan bahawa semua individu yang bekerja di syarikat beroperasi mengikut standard yang sama. Sebilangan besar individu mempunyai kod etika dalaman atau prinsip moral yang mereka ikuti dalam kehidupan.

Bolehkah Anda Melihat Siapa Yang Melihat Profil LinkedIn Anda?

Rangkaian media sosial LinkedIn membolehkan anda berhubung dengan profesional lain dalam bidang perniagaan anda. Anda boleh mencari profil profesional lain, dan mereka dapat melihat profil anda. Orang awam juga dapat melihat profil LinkedIn anda. Sekiranya anda mempunyai akaun LinkedIn premium, komponen "Siapa yang Melihat Profil Saya" dari LinkedIn membolehkan anda melihat berapa kali profil LinkedIn anda dilihat baru-baru ini oleh ahli LinkedIn dan orang ramai.

Cara Mendapatkan Pemberitahuan Tweet Tweet untuk iPhone

Ciri pemberitahuan iPhone menawarkan banyak kawalan mengenai bagaimana aplikasi memberi amaran kepada anda mengenai kemas kini dan maklumat baru mengenai akaun anda. Memasang aplikasi Twitter rasmi dan mengaktifkan pilihan pemberitahuan push memberitahu anda mengenai Tweet baru, pengikut baru dan mesej langsung baru walaupun aplikasi tidak berjalan.

Cara Memilih Garis dalam Dokumen Word

Sekiranya anda merancang untuk menjalankan atau sudah menjalankan perniagaan kecil, anda pasti akan menemui dokumen yang dibuat di Microsoft Office Word 2010; Word masih berkuasa sebagai pemproses kata pilihan untuk syarikat dari pelbagai saiz. Salah satu tugas yang paling biasa dilakukan orang di Microsoft Office Word 2010 adalah memilih garis.

Cara Menukar Illustrator ke Powerpoint

Anda menggunakan Illustrator CS5, perisian penyuntingan grafik vektor dari Adobe, untuk membuat grafik berkualiti tinggi dan siap dicetak. Walaupun Illustrator tidak dirancang untuk bekerja dengan PowerPoint 2010, perisian persembahan dari Microsoft, anda dapat membuatnya mengeksport gambar berkualiti tinggi yang dapat diimport ke PowerPoint.

Kepentingan Latihan & Pembangunan dalam Industri Perhotelan

Industri perhotelan menggunakan tenaga kerja yang pelbagai, yang merangkumi pelbagai jawatan yang mungkin atau mungkin tidak mempunyai komponen pendidikan yang kuat. Pelayan, kakitangan pembersihan dan pelayan restoran mempunyai keperluan yang berbeza daripada kerani daftar masuk, penyedia pekerja rencam dan pengurus.

Memulakan Perniagaan Mencuci Kereta Sendiri

Anda perlu mempertimbangkan beberapa faktor semasa memulakan perniagaan mencuci kereta sendiri, terutamanya jenis mencuci kereta itu sendiri. Perkhidmatan layan diri, mencuci tangan, automatik, mudah alih atau beberapa kombinasi semuanya boleh menjadi pilihan yang baik, tetapi mereka mesti diteliti dengan teliti dan berharga untuk kepraktisan, potensi keuntungan dan pulangan pelaburan.

Prinsip Kewangan Perniagaan

Kewangan perniagaan adalah fungsi yang digunakan untuk menguruskan sumber fizikal dan kewangan syarikat. Syarikat bersaiz sederhana dan besar boleh menggunakan akauntan atau penganalisis perniagaan untuk menangani tanggungjawab ini. Pemilik perniagaan kecil biasanya melakukan analisis kewangan sendiri, kerana usaha perniagaan baru mungkin tidak dapat membayar pekerja yang khusus untuk tugas-tugas ini.

Cara Menetapkan Harga Katering

Menjalankan syarikat katering memerlukan banyak bahagian yang bergerak - mengangkut makanan dan peralatan dapur, menentukan kuantiti makanan yang diperlukan, dan mengatur dan meruntuhkan. Setiap acara adalah unik, tetapi satu faktor tetap konsisten dalam strategi penentuan harga katering: penambahan makanan.

Cara Memuat turun Skype pada HTC

Cara yang baik untuk mengikuti hubungan pelanggan dan perniagaan anda adalah melalui Skype. Apabila anda memuat turun dan memasang aplikasi Skype percuma di telefon HTC anda, anda boleh bercakap, menghantar pesanan segera dan sembang video. Skype hanya tersedia pada model HTC tertentu, seperti Android EVO dan Windows Mobile Titan.

Adakah Syarikat Antarabangsa Memerlukan Nombor Pengenalan Cukai?

AS memberi cukai kepada syarikat antarabangsa, orang asing yang tinggal di negara ini - orang asing yang bermastautin - dan orang asing yang berpusat di negara lain yang bekerja di sini - orang asing bukan pemastautin - atas pendapatan yang mereka perolehi di dalam sempadannya. Untuk membayar cukai pendapatan AS ini, mereka mesti mempunyai nombor pengenalan cukai, juga disebut nombor pengenalan majikan, atau EIN.

Ciri Utama E-Perniagaan

Internet telah menyediakan banyak alat berharga kepada orang ramai, termasuk cara baru untuk berniaga. E-perniagaan menggunakan Internet untuk mengakses bekalan wang dan pelanggan atau pembeli yang hampir tidak terhad. Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan kecil anda sendiri, e-perniagaan pasti merupakan pilihan yang sesuai.

Penentangan terhadap Perubahan dalam Struktur & Budaya Organisasi

Perubahan tidak dapat dielakkan dalam suasana perniagaan. Keperluan pelanggan anda mungkin berubah, yang mengakibatkan syarikat anda mengubah keutamaan atau menawarkan produk baru. Untuk meningkatkan keuntungan, organisasi anda mungkin perlu menyusun semula atau membangunkan semula organisasi syarikat.

Kelebihan & Kekurangan Melesenkan Hak untuk Proses Pengeluaran Syarikat

Mematenkan proses pengeluaran menghalang syarikat lain menggunakan teknik anda. Walau bagaimanapun, anda boleh melesenkan proses anda kepada syarikat lain, sama ada anda membuat kereta, bahan kimia, pakaian atau keju. Berkongsi hak harta intelek (IP) anda boleh menguntungkan, tetapi ada risiko yang perlu anda pertimbangkan juga.

Faktor yang Boleh Menyebabkan Perubahan dalam Organisasi

Banyak faktor yang menyebabkan perubahan dalam organisasi. Penting untuk menyedari bahawa perubahan bukan sahaja OK, tetapi juga mustahak. Organisasi terbaik membuat struktur dan membina proses yang mendorong perubahan. Berikut adalah beberapa jenis perubahan penting yang harus dibenarkan oleh setiap organisasi dan harus merangkumi struktur dan proses yang menyebabkan dan mendorong perubahan tersebut.

Perbezaan Antara Perbelanjaan & Perbelanjaan

Pengulas perniagaan bermaksud perkara yang sama ketika mereka bercakap mengenai perbelanjaan dan perbelanjaan. Syarat lain yang serupa termasuk perbelanjaan, caj dan kos operasi. Perbelanjaan adalah wang yang ditanggung oleh perniagaan untuk pelbagai alasan operasi, sama ada untuk menyelesaikan komitmen jangka pendek atau melabur dalam aktiviti jangka panjang yang diperlukan untuk keunggulan persaingan.

Kepentingan Program Latihan Berstruktur

Program latihan yang tersusun mempunyai jadual, jangka masa, garis besar aktiviti, dan penugasan tanggungjawab yang jelas. Ia mempunyai matlamat dan akibat yang ditentukan dengan baik. Memiliki program latihan yang tersusun biasanya membawa kepada kejayaan dan pengembangan pekerja yang lebih tinggi daripada program tidak formal atau tidak berstruktur.

Cara Mendelegasikan Tugas di Outlook

Menggunakan Microsoft Outlook sebagai pelanggan e-mel dan penjadual kalendar anda membantu anda mengumpulkan banyak maklumat dalam satu tempat. Selesaikan lebih banyak perkara dengan menambahkan senarai Perkara Yang Harus Dilakukan ke Outlook dan mengawal siapa yang mendapat tugas apa, melalui ciri Tugas Outlook.

Apakah Perbezaan Antara Ekuiti Pekerja & Ekuiti Pasukan?

Ekuiti pekerja dan ekuiti pasukan berbeza kerana ekuiti pasukan merujuk kepada bahagian pemilikan pengasas syarikat. Ekuiti pekerja tidak semestinya melibatkan pengasas syarikat, walaupun kadangkala dikeluarkan bersama dengan ekuiti pengasas semasa tempoh permulaan syarikat. Ekuiti Pasukan Ekuiti pasukan merujuk kepada pembahagian pemilikan, atau ekuiti, yang diterima oleh pengasas permulaan.

Undang-undang mengenai Kontrak Undang-undang & Kerosakan Mental

Pemilik perniagaan sering membuat kontrak untuk membeli harta tanah, mengakses bekalan, mendapatkan nasihat undang-undang dan melakukan pelbagai fungsi perniagaan lain. Apabila pihak lain mahu keluar dari kontrak, dia mungkin mendakwa bahawa dia atau mengalami masalah mental. Keupayaannya untuk membatalkan kontrak akan bergantung pada keadaan sekitar penandatanganan dan juga tahap gangguan mental.

Perancangan & Strategi Pemasaran Makro & Mikro

Pemasaran memainkan peranan penting dalam perniagaan apa pun. Ini digunakan untuk menciptakan kesadaran jenama, memupuk prospek, mengubah prospek menjadi pelanggan dan membangun kesetiaan jenama. Walaupun terdapat banyak teori pemasaran yang dapat dilaksanakan oleh perniagaan untuk membuat strategi mereka, dua sudut adalah umum: pemasaran makro dan pemasaran mikro.

Kesan Perniagaan Aras Tinggi dari Media Sosial

Kajian yang dilakukan oleh Altimeter Group menunjukkan bahawa syarikat menggunakan media sosial untuk mencapai pelbagai objektif perniagaan, seperti meningkatkan pertumbuhan penjualan tahunan. Perniagaan kecil menyedari manfaat media sosial sebagai platform komunikasi yang memudahkan komunikasi dua hala antara syarikat dan pihak berkepentingannya.

Cara Mengaudit Wang Tunai Kecil

Kemudahan wang tunai yang kecil juga memberikan cabaran audit yang paling ketara; kerana kotak wang tunai biasanya tidak dijamin dengan baik, dengan pasti menjejaki akses ke wang menimbulkan risiko kawalan dalaman. Untuk memastikan bahawa wang tunai digunakan dengan betul memerlukan penyatuan penerimaan, tinjauan lokasi penyimpanan tunai, dan tinjauan prosedur yang digunakan pekerja untuk mengakses dana.

Cara Mengira Anggaran Jualan untuk Belanjawan Induk

Belanjawan jualan adalah sebahagian daripada anggaran utama anda. Digunakan untuk meramalkan berapa banyak pendapatan yang akan dihasilkan dan apa jenis keuntungan yang diharapkan, anggaran penjualan digunakan sebagai panduan dan alat ukur dalam proses penganggaran dan perancangan keseluruhan. Dicipta terlebih dahulu ketika membuat anggaran utama, belanjawan penjualan menghasilkan semua angka pendapatan dan keuntungan yang ada.

Cara Menentukan Pendapatan yang Ditahan pada Neraca

Neraca mengandungi banyak maklumat kewangan untuk pemilik perniagaan kecil. Neraca mengandungi dua lajur; lajur kiri menunjukkan aset syarikat dan lajur kanan menunjukkan jumlah liabiliti dan pendapatan tertahan syarikat, atau ekuiti pemilik. Kerana lajur kanan dan kiri pada kunci kira-kira mesti mempunyai jumlah yang sama, jika anda mengetahui jumlah aset dan liabiliti perniagaan anda, anda dapat dengan mudah mengira pendapatan tertahan.

Cara Membuat Keputusan Perniagaan Beretika

Membuat keputusan perniagaan yang beretika secara konsisten adalah kunci kejayaan jangka panjang bagi mana-mana perniagaan, walaupun pembuat keputusan yang beretika mungkin, kadang kala, mencapai hasil kewangan jangka pendek yang lebih lemah daripada rakan mereka yang lebih cerah. Mengetahui bagaimana membuat keputusan perniagaan yang beretika dapat membantu anda menetapkan standard di seluruh organisasi anda, membantu syarikat anda mendapatkan reputasi positif yang kuat di pasaran sambil mendapatkan asas pelanggan yang setia.

Cara Membuat Avatar Twitter Lebih Besar

Di laman web Twitter dan di aplikasi Twitter, avatar pengguna - gambar profil yang diberikan kepada pengguna Twitter - biasanya dipaparkan sebagai gambar kecil. Oleh kerana gambar ini sangat kecil, anda mungkin tidak dapat membuat perincian tertentu dalam avatar. Dengan menggunakan kaedah yang terdapat di laman web Twitter, anda dapat memperbesar avatar pengguna Twitter dengan ukuran penuh dan mendapatkan penampilan yang lebih baik.

Apakah Surat Kredit Prestasi?

Surat kredit prestasi adalah dokumen yang digunakan dalam keadaan di mana perniagaan anda membeli dari pembekal. Surat kredit prestasi adalah jaminan kepada penjual bahawa bank yang mengeluarkan surat kredit prestasi akan melepaskan dana kepada penjual ketika penjual melakukan sesuai dengan kontrak. Pada dasarnya, surat kredit prestasi adalah jaminan kepada penjual bahawa bank akan membayar apabila penjual menyelesaikan tindakan yang dinyatakan dalam surat kredit.

Struktur Organisasi Gandingan Ketat vs Longgar

Dalam organisasi yang erat, penyelia tahu dengan tepat apa yang dilakukan oleh semua pekerja mereka dan pengurusan dapat menyelaraskan semua aktiviti jabatan yang berbeza mengikut strategi pusat. Dalam organisasi yang longgar, pekerja mempunyai lebih banyak autonomi dan jabatan yang berbeza dapat beroperasi tanpa banyak koordinasi antara satu sama lain.

Cara Berjaya Mengecilkan Jabatan

Keputusan untuk mengecilkan jabatan - dan paling sering menghilangkan pekerjaan - biasanya bukan keputusan yang anda buat ringan atau mudah. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menurunkan ukuran dengan berjaya dan mengurangkan perasaan keras atau terluka, tanpa mengira sama ada keputusan anda adalah sebagai tindak balas terhadap perubahan ekonomi atau langkah yang diperlukan untuk mencapai matlamat jangka panjang.

Tujuan Pemproses Komputer

Komputer telah mencapai tahap komoditi, dengan harga rendah dan banyak jenama untuk dipilih. Perkembangan teknologi ini menjadikan pengkomputeran peribadi terjangkau bagi hampir semua orang, dan tugas yang mereka laksanakan menjadikan hidup kita lebih mudah daripada yang sebaliknya. Namun, komputer tidak pintar, hanya pantas, dan pemproses mempunyai tugas untuk mengawal semua bahagian komputer yang lain.

Contoh Laporan Perniagaan dan Kewangan

Kegiatan perniagaan syarikat yang sering berubah-ubah, digabungkan dengan perubahan ciri-ciri pasaran, sering menjadikannya sukar untuk membuat gambaran yang tepat mengenai kesihatan kewangan dan operasi perniagaan. Pengurus perniagaan mungkin merasa sangat sukar untuk bergerak melampaui operasi sehari-hari untuk mendapatkan gambaran yang lebih besar mengenai status syarikat.

Jumlah Pendapatan berbanding Pendapatan Sebelum Cukai

Semasa mengukur kesihatan kewangan perniagaan kecil, pengurus mempunyai banyak alat yang tersedia, dengan jumlah pendapatan dan pendapatan sebelum cukai berada di puncak senarai itu. Kedua-duanya memberikan gambaran kesihatan fiskal syarikat, tetapi masing-masing memberi tumpuan kepada aspek kesihatan yang berbeza.

Cara Memfailkan Penyata Cukai Secara Berasingan Dari Rakan Perniagaan

Perkongsian perniagaan mungkin terasa seperti perkahwinan, tetapi tidak apabila tiba waktu cukai. Rakan kongsi tidak memfailkan pulangan bersama: Setiap pasangan mengambil bahagiannya dari perbelanjaan pendapatan perniagaan dan melaporkannya secara individu. Dengan mengandaikan buku perkongsian anda tepat, anda tidak akan bertanggungjawab terhadap masalah cukai pasangan anda, dan sebaliknya.

Bagaimana Kelembapan Mempengaruhi Pencetak

Kelembapan boleh menyebabkan masalah dalam pencetakan kerana kesannya pada dua elemen fizikal yang berbeza: kertas dan dakwat atau toner. Kelembapan yang sangat tinggi dan rendah boleh menyebabkan masalah yang berbeza. Dalam kebanyakan kes, menjaga kemudahan pejabat atau syarikat anda pada tahap kelembapan yang selesa akan menyelesaikan atau mengurangkan masalah tersebut.

Cara Membaca Fail IMG

Perniagaan menggunakan fail gambar IMG sebagai wadah data untuk menyimpan maklumat berkapasiti besar dan memindahkannya di antara unit penyimpanan dengan kecekapan. Fail IMG mengandungi satu atau lebih fail yang dimampatkan yang biasanya tidak dapat diakses melalui aplikasi Windows 7 asli. Walau bagaimanapun, sistem operasi menyediakan cara untuk membakar data tersebut ke cakera yang tidak diformat, sehingga memungkinkan pengguna untuk melaksanakan maklumat tersebut.

Cara Membuat Graf Parabola di Word

Parabola adalah garis melengkung dengan ciri-ciri tertentu. Titik pada lengkung adalah jarak yang sama dari titik tetap dan garis lurus tetap. Hasilnya kelihatan seperti separuh elips atau busur yang terbentuk ketika objek ditendang ke udara dan turun dalam jarak yang jauh. Oleh kerana ia bukan program matematik, Microsoft Word tidak dapat menghasilkan grafik dari data yang anda masukkan, tetapi dengan pelbagai jenis alat lukisan, anda dapat melukis parabola setelah anda mengira bentuknya.

Cara Skrin Dapatkan Laman Web

Pengambilan skrin memberi anda keupayaan untuk berkongsi apa sahaja yang terdapat di skrin komputer anda. Apabila perniagaan kecil anda memerlukan gambar yang dicabut skrin, Windows Snipping Tool menawarkan penyelesaian terpasang. Skrin dengan merebut laman web menggunakan Snipping Tool membolehkan anda melihat atau berkongsi gambar laman web.

Cara Mengira Produktiviti Pekerja

Mengukur produktiviti pekerja adalah mustahak untuk menentukan sama ada orang yang anda bayar memperoleh simpanan mereka. Mengira produktiviti memerlukan pemahaman tentang petunjuk utama yang penting bagi kedudukan pekerjaan tertentu dan menetapkan kaedah untuk mengesan aktiviti. Ini lebih mudah untuk beberapa jenis kedudukan daripada yang lain.

Apakah Jualan Tanpa Komisen?

Penjualan tanpa komisen adalah urus niaga yang mana jurujual tidak mendapat komisen. Komisen adalah satu bentuk pampasan yang berubah-ubah di mana seorang jurujual dibayar peratusan tertentu dari harga jualan atau hasil yang diperoleh dari transaksi penjualan. Walaupun komisen adalah perkara biasa dalam banyak pekerjaan penjualan, pelanggan kadang-kadang merasakan faedah membeli dari syarikat ketika jurujual tidak mendapat komisen.

Berapa Banyak Wang Yang Perlu Saya Buka Pejabat Broker Insurans?

Seperti mana-mana perniagaan, membuka pejabat insurans melibatkan banyak kos, dan kos pembukaan yang tepat akan berbeza-beza dari perniagaan ke perniagaan. Membuat rancangan perniagaan akan membantu anda menggariskan semua maklumat kewangan yang terlibat dalam memulakan perniagaan insurans anda, termasuk semua kos yang berkaitan dan aliran tunai yang diramalkan.

Statut Had untuk Pelanggaran Tanda Dagangan

Tidak ada undang-undang batasan yang jelas untuk pelanggaran tanda dagangan. Pelanggaran merek dagang diatur oleh undang-undang persekutuan, yang tidak menyatakan waktu tertentu untuk berapa lama pihak harus melakukan tindakan pelanggaran merek dagang. Kerana kurangnya petunjuk persekutuan mengenai masalah ini, mahkamah persekutuan menerapkan undang-undang negeri mengenai peraturan statut batasan.

Firefox tidak dapat memuat turun fail lebih besar daripada 1GB

Sekiranya Mozilla Firefox tidak dapat memuat turun fail yang lebih besar daripada ukuran tertentu, anda mungkin perlu membersihkan sejarah muat turun atau menetapkan semula folder muat turun anda. Anda mungkin juga perlu menetapkan semula Firefox untuk menghapus tema, plugin atau pelanjutan yang rosak.

Bagaimana Mencari Semua Bandar di Craigslist

Pengumpul, freelancer dan banyak orang lain mencari Craigslist tanpa menjadi masalah geografi. Walaupun membeli katil bertingkat sering menjadi masalah tempatan di Craigslist, jarang membeli T-shirt koleksi. Berhenti meneliti setiap laman Craigslist dan menjimatkan masa dengan mencari semua Craigslist pada masa yang sama.

Apa Arti Penyusunan Semula dalam Syarikat?

Perniagaan boleh menghadapi pelbagai cabaran sepanjang operasi mereka. Penyusunan semula berlaku, misalnya, apabila perniagaan atau syarikat memutuskan untuk mengatasi masalah besar atau merombak strateginya dengan mengalihkan fokus pasaran atau dengan menyusun semula hierarki pengurusan dan kakitangan.

Bagaimana Penilaian Pekerja Dilakukan oleh HR?

Penilaian pekerja adalah alat penting untuk perniagaan dan memberi manfaat kepada majikan dan pekerja. Jabatan sumber manusia memainkan peranan penting dalam memastikan penilaian dilakukan dengan berkesan dan bahawa pengetahuan yang diperoleh digunakan untuk membantu dalam pengembangan pekerja, dan juga dalam proses SDM, termasuk pengambilan dan latihan.

Objektif Syarikat Swasta

Syarikat swasta, kadang-kadang disebut syarikat milik persendirian atau syarikat rapat, adalah jenis perniagaan yang dimiliki sama ada oleh organisasi bukan kerajaan atau sebilangan kecil pemilik. Syarikat swasta, tidak seperti syarikat awam, tidak menawarkan saham atau perdagangan saham di pasaran. Sebahagiannya kerana pemilikan dibatasi, ada tujuan khusus yang ingin dilaksanakan oleh syarikat swasta dalam menjalankan perniagaan mereka.

Kepentingan E-Perniagaan dalam Industri Pasar Raya

Pasar raya besar adalah perniagaan bata-dan-mortar utama, yang mempamerkan lorong demi lorong barang-barang pengguna yang dapat dilihat, disentuh dan ditempatkan oleh pembeli di dalam troli membeli-belah mereka. E-perniagaan nampaknya sebaliknya. Ini adalah perdagangan yang dilakukan di ruang siber melalui laman web seperti Amazon atau Ebay, terhad kepada gambar dan deskripsi teks produk.

Apa Undang-Undang yang Mempengaruhi Perhubungan Awam?

Perniagaan kecil bergantung pada perhubungan awam untuk menyampaikan berita mengenai syarikat mereka melalui siaran akhbar, iklan, blog, persidangan media dan cara lain yang serupa. Pekerjaan pakar perhubungan awam boleh menjadi menarik dan mencabar, kerana tidak selalu mudah mendapat perhatian media.

Cara Memiliki Kemahiran Berkomunikasi yang Baik di Tempat Kerja

Kemahiran komunikasi adalah bahagian penting dalam menjalankan perniagaan. Anda harus dapat berkomunikasi dengan pekerja anda dengan pelbagai cara. Tiga gaya komunikasi utama adalah verbal, non-verbal dan tulisan. Dengan menguasai ketiga-tiga gaya ini, anda dapat memiliki kemahiran komunikasi yang baik di tempat kerja dan berkomunikasi dengan lebih berkesan dengan tenaga kerja anda.

Kebenaran Persekutuan dalam Periklanan

Undang-undang kebenaran dalam periklanan persekutuan adalah sekumpulan peraturan yang terkandung dalam Akta Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan yang mengatur kebanyakan kandungan iklan di seluruh negara. Ia ditadbir dan dikuatkuasakan oleh Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan AS. Terdapat juga peraturan periklanan berasingan dan tambahan dari pelbagai agensi pemerintah negeri dan tempatan.

Cara Membatalkan Akaun Dell

Walaupun Akaun Pilihan Dell atau program Kredit Perniagaan Dell mungkin telah membantu perniagaan anda bermula, ia tidak perlu dibayar jika anda tidak memerlukannya lagi. Mempunyai banyak akaun kredit terbuka dapat menambah tugas pembukuan, dan akaun Dell yang tidak digunakan dapat menambah masalah keselamatan anda, jadi batalkannya untuk menggabungkan jumlah akaun yang anda miliki dan ikuti kekurangannya.

Adakah Pencetak Dell Sesuai dengan Mac?

Walaupun perniagaan utama Dell adalah komputer berasaskan Windows, terdapat pencetak yang tersedia melalui Dell yang juga menyokong Mac OS X. Sekiranya pejabat anda baru-baru ini membeli pencetak Dell, kemungkinan ada pemacu yang tersedia dari Dell untuk membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya pencetak menggunakan Mac.

Cara Membuat Senarai Bekalan Pejabat

Sama ada anda pemilik tunggal yang menjalankan syarikat anda dari pejabat rumah atau pemilik perniagaan kecil yang menyewa ruang pejabat, perniagaan yang berkembang memerlukan pengurusan pejabat yang teratur. Pengurusan pejabat merangkumi menjaga semua keperluan pejabat yang penting untuk operasi harian anda.