Kaedah Perakaunan untuk Inventori Usang oleh GAAP

Apabila perniagaan mempunyai inventori yang tidak dapat dijual, ia mesti menghapuskan inventori yang usang sebagai perbelanjaan. Kaedah perakaunan untuk perbelanjaan ini adalah bagi perniagaan untuk menentukan sama ada inventori mempunyai nilai pelupusan, tolak nilai ini dari nilai buku inventori dan ketepikan perbezaan dalam akaun rizab.

Cara Membuat Senarai Semak di Evernote

Evernote adalah program organisasi yang membolehkan anda menyimpan nota, gambar, fail audio dan banyak lagi yang ditulis tangan dan ditaip. Sistem senarai semak Evernote membuat senarai untuk pelbagai kegunaan, seperti senarai tugas atau senarai pembungkusan. Membuat senarai semak hanya memerlukan anda mengaktifkan pemformatan senarai semak dan kemudian menambahkan item ke dalam senarai.

Cara Mengurus Perniagaan Perniagaan

Pengurusan perniagaan anda dengan berkesan melibatkan banyak aspek. Dari hari ke hari hingga acara atau penyelenggaraan tahunan berskala besar, tugas pengurusan sering tidak pernah berakhir. Kepemimpinan dan pemahaman anda yang kuat terhadap industri adalah permulaan yang baik, tetapi ini tidak akan mewujudkan pengurusan yang mantap dalam perniagaan anda.

Teori Perkhidmatan Pelanggan

Teori dan model perkhidmatan pelanggan adalah mengenai menarik pelanggan dan menjaga mereka dengan perniagaan anda. Perkara utama yang harus disasarkan dalam kes ini adalah kesetiaan. Walaupun ini disebut teori pelanggan, ia lebih praktikal daripada kebanyakan teori yang anda akan dapati, kerana teori ini praktikal.

Idea Promosi Pembukaan untuk Salon Rambut

Lompatan pembukaan yang besar memulakan kesedaran dan minat terhadap salun anda dan membantu anda menarik pelanggan dan mengatasi persaingan. Ini mengundang bakal pelanggan ke kedai anda, menandakan pembukaan perniagaan anda secara rasmi, dan memberi anda peluang untuk mempamerkan salon dan perniagaan anda kepada masyarakat.

Apakah Faedah Penyatuan Organisasi?

Pemilik perniagaan kecil biasanya memerlukan pelbagai kemahiran untuk berjaya, termasuk pengetahuan pasaran yang mendalam, pengurusan operasi perniagaan yang berkesan dan kerja keras. Salah satu cara untuk meningkatkan penjualan dan keuntungan adalah melalui proses yang disebut penyatuan perniagaan. Proses ini dirancang untuk menurunkan kos overhead dan pengeluaran, membuat aliran pendapatan tambahan, menarik pengurus mahir dan mencapai skala ekonomi.

Cara Membuat Lajur Yang Lebih Kecil Di Bawah Lajur Utama di Excel

Spreadsheet anda selalu dapat memperoleh keuntungan dengan mempunyai susun atur yang ringkas dan jelas, walaupun anda menggunakannya untuk melacak maklumat perniagaan dan tidak pernah menunjukkannya kepada orang lain Melabelkan lajur anda, khususnya, dapat menjadikan spreadsheet yang padat dengan data lebih mudah difahami sekilas.

Mengapa Syarikat Perlu Memilih LIFO atau FIFO?

FIFO (first in, first out) dan LIFO (last in, first out) adalah teknik pengurusan inventori dan perakaunan yang dirancang untuk menambahkan konsistensi kepada fungsi penjualan dan perakaunan perniagaan. Dalam pengurusan inventori, FIFO dan LIFO ada kaitan dengan penyimpanan fizikal dan pergerakan inventori; dalam perakaunan, konsep berkaitan dengan bagaimana kos pembelian diperuntukkan untuk penjualan harian.

Cara Menghapus Nota di PowerPoint

Memasukkan nota ke dalam persembahan Microsoft Office PowerPoint 2010 anda membantu anda terus fokus pada bahan yang ada dan jangan sesekali tersasar jauh dari topik. Nota adalah cara yang baik untuk melancarkan ingatan anda dan, lebih baik lagi, khalayak anda tidak dapat melihatnya, jadi anda boleh menulis hampir semua perkara di dalamnya.

Kelemahan Perniagaan Berpelbagai

Syarikat besar yang mencari kaedah pertumbuhan baru sering kali mempelbagaikan bidang dan bidang yang berbeza. Secara teori, syarikat yang memiliki pegangan dalam industri yang berlainan dapat mengurangkan kemungkinan kerugian kewangannya sekiranya salah satu industri ini ketinggalan. Walau bagaimanapun, kepelbagaian juga dapat menimbulkan cabaran dan kekurangan, baik untuk syarikat individu dan juga ekonomi secara keseluruhan.

Perakaunan Diselaraskan vs Tidak Diselaraskan

Baki perakaunan yang tidak disesuaikan dan disesuaikan adalah sebahagian daripada kitaran perakaunan bagi setiap perniagaan yang melaporkan rekod kewangannya. Akauntan mengambil nombor perakaunan yang tidak disesuaikan dan membuat nombor yang disesuaikan setelah membuat baki percubaan dan meneliti setiap sen yang memasuki atau keluar dari perniagaan semasa tempoh fiskal.

Mengenai Trak Ais Krim

Sekiranya anda boleh memandu, anda boleh menjalankan trak ais krim, bukan? Tidak begitu pantas. Pengendali trak menghadapi pelbagai masalah, dari kos permulaan dan peraturan bandar hingga kemungkinan permusuhan dari pemandu yang bersaing. Pemandu juga tidak mempunyai trak ais krim yang kaya. Namun, menjual makanan sejuk beku di pinggir jalan memberi penghargaan kepada pemandu yang berkomitmen untuk beroperasi dengan selamat dan beretika, kata Steve Oscarlece, pemilik Benny & Caesars Ice Cream di Poughkeepsie, New York.

Cara Mengira Purata pada Excel Dari Pelbagai Helaian

Microsoft Excel 2010 memberikan formula untuk mengira nilai rata-rata dari pelbagai lembaran kerja dalam buku kerja. Sebelum anda menggunakan formula ini, periksa bahawa setiap lembaran kerja diformat dengan cara yang sama. Terapkan formula ini jika nilainya dimasukkan dalam julat sel yang sama pada setiap lembar kerja, seperti sel D3 hingga D12, atau "D3: D12" pada Lembaran 1 hingga Lembaran 3.

Membaik pulih Komputer Lama

Oleh kerana sistem operasi baru, permainan dan program lain dikeluarkan, komputer lama menjadi kurang berguna kerana tidak dapat memenuhi syarat sistem untuk menjalankan produk baru. Sebagai tambahan, komputer riba yang lebih tua mula memperlihatkan kapasiti penyejukan yang berkurang kerana kipas dan ventilasinya mengumpulkan habuk.

Apakah Pernyataan Tidak jelas dalam Iklan?

Tidak jelas bermaksud tidak jelas atau terbuka untuk tafsiran. Dalam pengiklanan, anda ingin mengelakkan pernyataan umum yang dapat diterapkan pada jenama atau produk apa pun. Sebaliknya, anda biasanya mahukan mesej yang jelas, ringkas dan memberi kesan yang menonjolkan perkara yang menjadikan jenama dan produk anda lebih kuat daripada yang lain.

Analisis Variasi Jualan

Syarikat secara kerap menganalisis varians penjualan untuk menjelaskan prestasi pendapatan dalam kitaran perakaunan bulanan, suku tahunan atau tahunan. Penjelasan varians penjualan yang dihasilkan membantu syarikat mengasingkan masalah dan mengarahkan usaha penjualan dan pemasaran masa depan mereka ke arah peningkatan pertumbuhan penjualan.

Cara Menghapus Memori Dari Mesin Faks Canon

Mesin faks Canon membolehkan anda menyimpan dokumen dalam memori mesin, jadi anda boleh menghantarnya pada bila-bila masa dan bukannya perlu segera memfaksnya. Penerimaan memori membolehkan anda menyimpan dokumen yang diterima dalam memori mesin sehingga anda mahu mencetaknya. Mesin faks Canon dapat menyimpan hingga 256 halaman dokumen dalam ingatannya, bergantung pada model anda.

Cara Menukar Akaun Pedagang Google ke E-mel Lain

Sekiranya anda mempunyai akaun pedagang Google, dan akun tersebut dikaitkan dengan alamat e-mel yang ingin anda ubah, anda boleh mengemas kini akaun dengan alamat e-mel baru dengan mengirimkan permintaan kepada pasukan sokongan Google. Anda mesti mengaitkan akaun e-mel baru dengan akaun Google. Menurut Google, anda perlu membuat akaun Google baru dan kemudian menggunakan akaun e-mel baru sebagai akaun e-mel alternatif anda untuk menghubungkan akaun e-mel baru dengan akaun Google.

Cara Mengakses UI Jauh Canon IR

Siri mesin fotokopi imageRUNNER Canon mempunyai perisian terbina dalam yang membolehkan anda mengakses banyak fungsi mesin ini melalui penyemak imbas Web di komputer anda. Sekiranya perniagaan anda menggunakan imageRUNNER untuk aliran kerja penyalinan, percetakan dan faks, anda boleh menggunakan Remote UI untuk menguruskan tetapannya dan pekerjaan yang dihantar pekerja anda kepadanya untuk mendapatkan output.

Cara Membuat Belanjawan Tunai

Mencuba untuk mengekalkan perbelanjaan bulanan anda bersama dengan perbelanjaan tahunan atau suku tahunan sekali gus sambil menabung untuk hari hujan boleh menjadi sukar. Anggaran tunai digunakan untuk melihat perbelanjaan dalam jangka masa ketika pelbagai pembayaran pendapatan dilakukan. Belanjawan tunai yang baik membantu seseorang melihat perbelanjaan dan juga mencari kawasan untuk mengurangkan perbelanjaan untuk mengalihkan pendapatan ke item baris anggaran.

Kategori Iklan Pengguna

Dengan pertumbuhan pesat media pengguna baru-baru ini pada tahun 2011, pilihan iklan untuk perniagaan juga berkembang pesat. Kerana beberapa jenis saluran komunikasi seperti media sosial yang baru, sukar untuk memasukkan semua pilihan ini ke dalam kategori tertentu. Memahami kategori iklan asas akan membantu anda membuat pilihan yang tepat untuk perniagaan anda.

Kelebihan Latihan Berasaskan Komputer

Latihan berasaskan komputer kadang-kadang disebut sebagai pembelajaran berbantukan komputer atau pengajaran berbantukan komputer. Tidak kira apa nama yang digunakan, latihan berasaskan komputer memberikan latihan dan pengajaran dengan komputer dan bukan melalui instruktur manusia. Beberapa latihan berasaskan komputer disampaikan melalui Internet sehingga bahan teks dan multimedia dapat diakses dari mana-mana lokasi pada bila-bila masa sepanjang hari.

Memilih Kelajuan Pemproses Notebook

Semasa ingin menaik taraf atau menambahkan komputer baru ke pejabat kecil anda, terdapat banyak spesifikasi yang perlu dipertimbangkan. Keprihatinan khas anda dengan komputer riba adalah ukuran skrin atau jangka hayat baterinya, tetapi juga penting untuk melihat spesifikasi yang menarik, seperti kelajuan prosesor dan beberapa butiran prosesor yang lebih baik, sebelum memutuskan pada pemproses yang sesuai untuk anda.

Cara Menghubungkan Penyesuai AC untuk MacBook Pro

Menurut hasil ujian yang dikumpulkan oleh EveryMac.com, bateri dalam komputer riba Apple MacBook Pro bertahan lima hingga enam jam walaupun dengan penyesuai Wi-Fi dihidupkan dan prosesor berjalan dengan kelajuan penuh. Ini bermaksud pengusaha boleh menjadi lebih produktif lebih lama ketika berada di jalan raya.

Bagaimana Memulakan Syarikat Penerbitan Buku

Menurut anggaran yang diterbitkan oleh Biro Banci Amerika Syarikat, penjualan buku runcit melebihi $ 16 bilion setahun pada tahun 2009. Sekiranya anda mahukan sekeping pai penjualan buku, mulakan syarikat penerbitan buku anda sendiri. Sama ada anda merancang untuk menjual e-buku cetak atau dalam talian, proses keseluruhan memulakan syarikat penerbitan buku hampir sama.

Cara Menghapus Sebilangan Besar Item dalam QuickBooks

Apabila anda bekerja dalam aplikasi berorientasi data seperti program spreadsheet, Anda dengan cepat terbiasa mengubah sebilangan besar entri secara serentak, menjimatkan masa berbanding alternatif rekod demi rekod. Sekiranya anda berhadapan dengan situasi di mana anda ingin menghapus banyak transaksi atau menyenaraikan item dari QuickBooks dalam satu pas, anda dapat dengan cepat mengetahui bahawa perintah yang anda harapkan untuk digunakan tidak beroperasi pada skala yang anda harapkan.

Cara Menghapus Sistem Pembajakan Tersembunyi

Sistem rampasan tersembunyi adalah perisian berniat jahat yang direka untuk mengubah tetapan penyemak imbas Internet anda secara paksa. Perampas juga mungkin cuba mengubah semula lalu lintas Internet anda ke laman web spam, iklan dan laman web lain yang mengandungi perisian berbahaya tambahan. Untuk mengatasi masalah ini, mengimbas sistem anda dengan pelbagai program perisian antivirus atau anti-malware secara berkala akan menghalang kebanyakan program malware rampasan tersembunyi daripada berjaya dipasang.

Strategi Pemasaran untuk Syarikat Insurans

Industri insurans dipenuhi dengan jenama nasional yang membuat banyak kebisingan, sehingga sukar bagi agensi insurans tempatan untuk didengar oleh pengguna. Strategi pemasaran yang bijak diperlukan agar agensi insurans dapat menonjol dari persaingan nasional dan tempatan. Ini hanyalah beberapa contoh strategi pemasaran yang dapat digunakan oleh agensi insurans, tetapi setiap agensi harus mempertimbangkan pasar dan dengan tepat apa yang dicari oleh pasaran sasaran sebelum melaksanakan program baru.

Cara Membuat Catatan Facebook Tersembunyi Dari Orang Lain dalam Senarai

Berkongsi berita, komen dan foto di Facebook adalah cara mudah untuk berkomunikasi dengan rakan. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak mahu berkongsi setiap catatan Facebook anda dengan semua rakan dan kenalan anda. Sekiranya anda mempunyai senarai orang yang ingin anda halang daripada melihat siaran tertentu, edit tetapan Kongsi siaran untuk menyembunyikan siaran daripada pengguna dalam senarai anda.

Apakah Peranan Pasukan & Kerja Berpasukan dalam Organisasi Hari Ini?

Pasukan telah menjadi faktor penting dalam persekitaran organisasi. Pasukan yang dipilih dengan teliti bergabung dengan individu yang berpengetahuan baik dalam kumpulan untuk menyelesaikan tugas penting. Individu dipilih untuk pengetahuan produk mereka, serta kemahiran, pertimbangan dan kemampuan kepimpinan mereka.

Bagaimana Mengimbangkan dan Menguruskan Projek Bercanggah dengan Efisien

Organisasi adalah kunci untuk menguruskan beberapa projek dengan tugas yang bertentangan. Konflik diselesaikan dengan melihat setiap projek sebagai rangkaian langkah utama. Setelah setiap projek dipecah menjadi elemennya, konflik cukup kecil untuk dikendalikan, baik melalui penjadwalan semula atau perwakilan yang efisien.

Cara Mengira Cukai Tenaga Kerja & Industri

Undang-undang dan kadar cukai pampasan pekerja berbeza mengikut negeri. Walaupun di kebanyakan negeri, majikan dapat membeli insurans pampasan pekerja dari syarikat insurans swasta, beberapa negeri menghendaki majikan membayar cukai pampasan pekerja setiap suku tahun. Kadar cukai pampasan pekerja pada amnya berdasarkan setiap upah $ 100 yang diperoleh pekerja.

Apakah Perbezaan Antara Pengurusan Birokratik & Ilmiah?

Model pengurusan teori digunakan sebagai prinsip panduan bagi kerajaan dan perniagaan di seluruh dunia. Dua teori organisasi dan pengurusan yang paling umum adalah teori Frederick Taylor dan teori Max Weber. Taylor menubuhkan Teori Ilmiah dan Weber menubuhkan Teori Birokrasi. Teori Ilmiah didasarkan pada penggunaan data dan kekuatan manusia untuk meningkatkan output, sementara gaya pengurusan Birokrasi memfokuskan pada hierarki dan peranan pekerjaan yang ketat.

Bagaimana Menjadi Syarikat Pinjaman Berdaftar

Syarikat pinjaman memberi pinjaman pelbagai jumlah kepada individu dan perniagaan lain. Untuk memulakan syarikat pinjaman, anda mesti menjadi syarikat perdagangan awam yang berdaftar dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS. Mematuhi peraturan SEC yang berkaitan dengan syarikat awam adalah mustahak untuk meneruskan operasi perniagaan.

Cara Mengecas iPod Touch Dengan Docking Station

Keupayaan multimedia Apple iPod Touch, ketika dihubungkan ke stesen dok, menyediakan cara mudah dan mudah untuk memaparkan laman web perniagaan anda, memainkan persembahan multimedia atau menambahkan muzik ke padang. Anda mesti mempunyai bateri yang diisi penuh setiap masa, jadi anda akan bersedia untuk mesyuarat penting.

Tinta Pepejal vs Laser

Pencetak laser telah menjadi tenaga kerja pejabat di seluruh dunia, menawarkan percetakan dokumen yang pantas dan resolusi yang tajam. Walau bagaimanapun, pencetak dakwat padat menjanjikan hasil yang menyaingi pencetak laser dan percetakan warna yang cerah. Pencetak dakwat pepejal juga kira-kira separuh daripada ukuran pencetak laser yang setara, menjadikannya sangat berguna di pejabat dengan ruang yang premium.

Cara Membuat Ruang Sama Dalam Excel

Baris dalam Microsoft Excel mengubah ketinggiannya agar sesuai dengan kandungannya. Sebagai contoh, jika setiap sel dalam baris mengandungi satu kata, baris akan mengekalkan ketinggian lalai 15 piksel. Sekiranya sel mengandungi beberapa baris teks, seperti perihalan kesesuaian carta, ketinggian baris akan bertambah.

Cara Membayar Invois Dengan Tanggungjawab dalam QuickBooks

QuickBooks menyediakan cara untuk membayar bil anda dengan akaun bank atau kad kredit sahaja. Sekiranya anda perlu menggunakan akaun liabiliti untuk membuat pembayaran, anda harus menggunakan jalan keluar untuk membayar bil. Anda akan menggunakan pilihan Enter Bills dalam QuickBooks dan menukar bil dari bil menjadi kredit.

Punca Moral Pekerja yang Rendah

Gambaran keseluruhan Moral pekerja yang rendah boleh menjadi perhatian serius perniagaan. Pekerja yang tidak berpuas hati boleh menyebabkan penurunan produktiviti, layanan pelanggan yang buruk dan masalah dengan pengekalan pekerja. Walaupun insentif seperti kenaikan gaji, faedah dan program pengiktirafan pekerja dapat membantu meningkatkan semangat pekerja, jika syarikat anda mengalami moral yang rendah, sangat penting untuk dapat mengenal pasti punca-punca.

Bayaran Kasar vs. Bayaran Bercukai

Pembayar cukai Amerika dikehendaki membayar cukai pendapatan persekutuan berdasarkan pendapatan kasar persekutuan mereka. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) mengatur cukai pendapatan persekutuan, yang dikawal oleh kod cukai persekutuan. Kod-kod tersebut boleh berubah setiap tahun, mempengaruhi jumlah pendapatan kasar pembayar cukai yang disesuaikan.

Bagaimana saya menjana wang dalam Perniagaan Pesanan Mel?

Perniagaan pesanan mel adalah salah satu jenis perniagaan yang paling murah yang boleh dimulakan oleh individu. Dalam pesanan mel, seseorang boleh mulai kecil dengan memasang iklan yang murah, kemudian secara beransur-ansur membangun perniagaan dari keuntungan. Pengusaha pesanan mel boleh membeli produk secara borong dan menjualnya, atau membuat produk mereka sendiri, seperti buku "How-To".

Definisi Gaji Bersertifikat

Syarikat yang berkontrak untuk mengusahakan projek pembinaan kerajaan persekutuan mesti mematuhi undang-undang Davis-Bacon dan Berkaitan, undang-undang yang memerlukan pembayaran kadar upah tempatan. Gaji yang diperakui, syarat yang termasuk dalam kebanyakan kontrak pembinaan persekutuan, mengesahkan pematuhan dengan Davis-Bacon.

Kelebihan & Kekurangan Kontrak Tanah Vs. Gadai janji

Semasa membeli tanah atau bangunan untuk perniagaan anda, anda mempunyai pilihan lain selain mendapatkan gadai janji tradisional. Kontrak tanah memberi peluang kepada pembeli harta tanah untuk membeli sebidang tanah atau bangunan tanpa harus memenuhi syarat untuk gadai janji. Di bawah syarat-syarat kontrak tanah, pembeli menganggap pemilikan harta tanah selagi dia memenuhi syarat-syarat kontrak.

Cara Menyiapkan Sistem Pembukuan 12 Tiang

Banyak syarikat menggunakan sistem pembukuan berkomputer untuk merekod urus niaga kewangan harian, tetapi jika anda baru memulakan perniagaan dan tidak mahu berkomputer, sistem pembukuan 12 lajur akan menjadi cara mudah untuk mengawasi dana anda. Jenis pembukuan ini secara amnya merekodkan urus niaga harian mengikut urutan kronologi, mengklasifikasikan transaksi mengikut jenis akaun, dan membolehkan anda memperoleh jumlah lajur pada setiap akhir bulan.

Thunderbird Crash di Mula

Kehilangan kemampuan Thunderbird untuk menguruskan e-mel dan janji temu untuk masalah permulaan yang nampaknya rawak boleh membuat anda kecewa. Masalah dengan perisian yang terhenti sebaik sahaja dimulakan dapat dikaitkan dengan bug program, e-mel yang rosak, masalah profil pengguna atau masalah keselamatan.

Penyelesaian Pemasaran Inovatif

Syarikat mencari cara untuk mendapatkan kelebihan, dan salah satu cara utamanya adalah melalui pemasaran. Profesional pemasaran masa kini berusaha untuk menetapkan matlamat pemasaran tradisional seperti menukar pengguna dari satu jenama ke jenama lain, kemudian mewujudkan kesetiaan pelanggan dengan jenama baru itu.

Cara Mengira Rekod Anggaran Kerugian dari Tuntutan Hukum

Syarikat sering menghadapi situasi di mana mereka mungkin bertanggungjawab untuk pembayaran kewangan masa depan. Ini sering terjadi apabila pihak lain, seperti pelanggan atau vendor, menuntut syarikat. Tanggungjawab terakhir syarikat bergantung pada hasil proses mahkamah. Dalam beberapa kes, syarikat perlu melaporkan jumlah ini pada penyata kewangannya.

Cara Mengubah Tetapan Keselamatan pada Penghala Tanpa Wayar Belkin

Melindungi data anda sangat penting jika anda menjalankan perniagaan, terutamanya jika anda menyambung ke Internet menggunakan penghala tanpa wayar. Sekiranya anda baru saja mengkonfigurasi penghala Belkin baru anda, anda perlu mengamankan rangkaian tanpa wayar dengan mengedit tetapan keselamatan lalai penghala.

Apa Pendapatan Berulang?

Pendapatan berulang dan pendapatan baki adalah dua istilah berbeza yang merujuk kepada konsep kewangan yang sama. Kedua-dua syarat tersebut berlaku untuk wang yang diperoleh untuk kerja yang diselesaikan sebelumnya. Pendapatan jenis ini membolehkan seseorang individu terus menerima pembayaran secara tetap walaupun usaha atau usaha awal dilakukan.

bar sisi {

Penambahan bar sisi untuk perniagaan anda Tumblr menguntungkan tema dengan memberikan maklumat tambahan mengenai perniagaan anda, pautan keluar ke organisasi rakan kongsi atau laman web yang berkaitan atau bidang carian untuk mencari kandungan tertentu di laman web ini. Banyak tema yang dirancang untuk menyokong bar sisi, tetapi anda juga dapat memasukkannya ke dalam tema anda dengan menggunakan editor HTML Tumblr.

Cara Memfailkan Cukai Pendapatan untuk Perniagaan Nama Fiktif

Nama perniagaan rekaan adalah perniagaan, sering menjadi milik tunggal atau perkongsian, di mana pemilik mendaftar untuk nama perniagaan tetapi menyerahkan semua pendapatan ke nombor pengenalan cukai peribadi. Perniagaan kemudian memfailkan pendapatan dan potongan pada penyata cukai peribadi pemilik.

Cara Mengira Carryover Kerugian Operasi Bersih

Kerugian operasi bersih adalah konsep cukai. Ia berlaku apabila anda mempunyai lebih banyak potongan daripada pendapatan untuk tahun ini dan individu pembayar cukai, harta tanah dan amanah boleh mengalami kerugian operasi bersih dan juga pembayar cukai korporat. Kerugian operasi bersih boleh dibawa balik dua tahun sebelum tahun dengan kerugian operasi bersih atau dibawa ke hadapan selama 20 tahun.

Bagaimana Memulakan Perniagaan Pengeluaran Video

Perkhidmatan pengeluaran video terdiri daripada video korporat, videografi perkahwinan dan pesta, dan beberapa karya komersial. Walaupun tidak ada batasan untuk jenis projek yang dilakukan oleh mana-mana syarikat produksi video, pengkhususan dalam satu bidang atau bidang lain sangat membantu usaha pemasaran.

Adakah Kos Barang Dijual Termasuk Cukai Buruh?

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membenarkan kos buruh dianggap sebagai sebahagian daripada kos barang yang dijual sekiranya syarikat tersebut menjalankan perniagaan perlombongan atau pembuatan. Dalam perniagaan ini, kos tenaga kerja yang dikenakan untuk kos barang yang dijual mestilah merupakan perbelanjaan yang secara langsung disebabkan oleh pengambilan bahan mentah dan membuatnya menjadi produk jadi yang sesuai untuk dijual.

Cara Mematikan HTML dalam Penyusun Gmail

Gmail, perkhidmatan e-mel percuma yang dikendalikan oleh Google, mempunyai komposer e-mel yang dilengkapi dengan ciri. Anda boleh menghantar e-mel dalam salah satu daripada dua mod: teks kaya dan teks biasa. Sekiranya anda menggunakan pemformatan teks kaya, anda boleh menghantar e-mel HTML yang menggunakan kod pemformatan yang sama dengan halaman Web.

Perintah Kerja vs Invois

Pesanan kerja dan invois digunakan semasa syarikat atau kontraktor melakukan perkhidmatan untuk pelanggan dan menagihnya untuk perkhidmatan tersebut. Perintah kerja kadangkala disebut pesanan pembelian, yang juga digunakan ketika pelanggan ingin membeli produk dan bukannya perkhidmatan. Invois dihasilkan sama ada item dibeli atau perkhidmatan diberikan.

Adakah OK untuk Memasang Pencetak di Atas Menara?

Pergilah - tidak ada kesalahan jika meletakkan pencetak atau barang lain di atas menara anda, dan sukar untuk mengatur ruang anda secara produktif di ruang kerja pejabat yang sempit. Walaupun begitu, penting untuk tidak merosakkan perkakasan anda semasa berusaha mengoptimumkan ruang. Anda mungkin mempertimbangkan semula penempatan pencetak anda jika ia berisiko merosakkan pencetak atau desktop anda.

Kepentingan Pelaksanaan Perniagaan

Sama ada perniagaan adalah permulaan atau sudah mapan, pelaksanaan perniagaan menjadi tanggungjawab semua pekerja. Pelaksanaan adalah proses melaksanakan rancangan atau dasar sehingga konsep menjadi kenyataan. Untuk melaksanakan rancangan dengan betul, pengurus harus menyampaikan tujuan dan harapan yang jelas, dan membekalkan pekerja dengan sumber yang diperlukan untuk membantu syarikat mencapai matlamatnya.

Kelebihan Organisasi Normatif

Salah satu daripada tiga sebab memaksa orang untuk bersatu: Kekuatan paksaan pemimpin memaksa mereka untuk menjadi sebahagian daripada satu kumpulan, seperti apa yang berlaku dengan tahanan. Dalam keadaan lain, wang memikat individu kepada organisasi. Kakitangan berbayar syarikat adalah contoh kumpulan kedua ini.

Etika Perniagaan untuk Perbualan

Formaliti dan kekangan membezakan komunikasi perniagaan dari perbualan peribadi biasa. Terutama di antara kenalan yang tidak jelas atau orang-orang di tangga korporat yang berlainan, perbincangan perniagaan berlangsung mengikut garis panduan etika yang sangat spesifik. Memahami adab seseorang adalah cara mudah tetapi berkesan untuk menyampaikan profesionalisme dan rasa hormat dengan hubungan perniagaan.

Bagaimana Mempengaruhi Keuntungan Bersih

Perniagaan beroperasi untuk menghasilkan keuntungan bersih dengan menjual barang dagangan atau memberikan perkhidmatan kepada pelanggan. Sebilangan besar perniagaan menganalisis kewangan mereka secara berkala dan mengubah operasi mereka untuk memaksimumkan keuntungan yang mereka perolehi. Antara faktor yang mempengaruhi keuntungan bersih perniagaan adalah pembelian, jumlah barang yang dijual dan kos tenaga kerja.

Apakah Ganjaran Luaran Pekerja?

Kepuasan kerja datang dalam pelbagai bentuk dan mempengaruhi pekerja dengan cara yang berbeza. Ganjaran, sama ada dalaman atau luaran, memainkan peranan penting dalam kepuasan kerja seseorang pekerja. Walaupun ganjaran dalaman meningkat dari dalam diri pekerja berdasarkan tindakannya sendiri, ganjaran luaran dihasilkan dari sumber lain dan memberi kesan kepada pekerja dengan pelbagai cara.

Apakah Wakil Pembeli yang Diakreditasi?

Wakil Pembeli Terakreditasi, atau ABR, ditetapkan oleh Majlis Ejen Pembeli Harta Tanah, yang merupakan sekutu Persatuan Nasional Realtors. Setelah menjalani proses latihan dan akreditasi yang menyeluruh, ABR mendapat perbezaan khas untuk memberikan perwakilan yang berkualiti kepada pembeli rumah. Deskripsi kerja Pembeli yang menyewa ABR menerima perwakilan yang diperibadikan sepanjang proses pembelian rumah yang memastikan transaksi yang adil dan beretika.

Bolehkah LLC Mengadakan Perkongsian?

Syarikat tanggungan terhad, atau LLC, mampu memegang pelbagai aset yang berbeza, termasuk perkongsian. Selain itu, adalah mungkin untuk perkongsian menjadi ahli LLC. Bagaimana anda menyusun perniagaan anda dan pegangan perniagaan anda akan bergantung pada keperluan individu anda. Selain itu, negeri anda mungkin menghendaki anda membuat pendedahan tertentu mengenai pemilikan entiti.

Yuran Pencari & Perjanjian Jualan

Penjual dan pembeli kadang-kadang terpisah satu sama lain, dan saling mencari - terutama ketika perniagaan baru - kadang-kadang sukar. Walaupun perniagaan baru berusaha untuk memantapkan dirinya dalam komuniti, orang tengah mungkin saja yang diperlukan untuk mencari pelabur atau memimpin perniagaan yang dapat berubah menjadi penjualan.

Fungsi HR Tradisional Perhubungan Pekerja

Sumber manusia mempermudah hubungan pekerja di tempat kerja dengan bekerja untuk memastikan piawaian tempat kerja tertentu dipenuhi, dan bahawa permasalahan dan permintaan pekerja ditangani. Jabatan sumber manusia syarikat mempunyai banyak fungsi dalam hal hubungan pekerja, dari menyetujui permintaan penempatan semula hingga membantu pekerja mendapatkan kenaikan gaji.

Cara Memasang Memory Stick di Dell Laptop

Komputer riba Dell sangat popular dengan perniagaan kecil. Mereka menggunakan dua kaedah untuk menyimpan data: cakera keras, yang menyimpan data yang disimpan padanya bahkan setelah komputer dimatikan, dan memori akses rawak (RAM), yang tidak menyimpan data yang terkandung di dalamnya setelah PC dimatikan.

Cara Menghapus Entri Pendaftaran untuk Program Msconfig Start up

Msconfig, singkatan dari konfigurasi Microsoft, adalah program kecil yang dapat dilaksanakan yang melancarkan konfigurasi sistem sistem operasi. Pengguna lanjutan dapat mengubah pilihan boot komputer, perkhidmatan mana yang akan dijalankan dan program mana yang harus dimuat dengan segera ketika komputer dimulakan.

Had Saiz Muat Naik untuk Skydrive

Walaupun SkyDrive adalah alat yang berkesan untuk menyimpan fail dalam talian dan membagikannya di antara komputer, anda perlu mengetahui batasannya untuk mengelakkan berlakunya kesilapan di tengah pertemuan atau projek penting. SkyDrive membatasi penggunanya hingga batas ukuran maksimum setiap fail, serta had penyimpanan keseluruhan yang bergantung pada paket SkyDrive yang Anda daftarkan.

Tidak hormat & Kekasaran di Tempat Kerja

Tidak hormat dan tidak sopan di tempat kerja boleh merosakkan semangat perusahaan dan mewujudkan persekitaran kerja yang beracun. Ini melampaui bagaimana orang berurusan dengan rakan sekerja - mereka yang menunjukkan tingkah laku tidak sopan juga sering bersikap kasar terhadap klien. Adalah penting bagi pemimpin perniagaan untuk mempunyai dasar untuk mengenal pasti dan mendisiplinkan pekerja dengan betul yang memperlakukan diri mereka dengan cara yang menyinggung perasaan atau menghina orang lain.

Formula Penganggaran Tambahan

Sebuah organisasi boleh memilih beberapa kaedah penganggaran yang berbeza untuk menyokong operasi. Setiap kaedah penganggaran dapat membantu organisasi mencapai hasil yang terbaik mengenai pengurusan fiskal organisasi. Walaupun beberapa kaedah penganggaran melibatkan kerumitan yang besar, penganggaran tambahan merupakan bentuk penganggaran sederhana yang dapat dilaksanakan oleh organisasi.

Perjanjian Lanjutan Perniagaan

Sekiranya anda belum memikirkan nasib bahagian perniagaan anda ketika anda mati, sekarang adalah masa yang tepat untuk memulakan. Untuk mengelakkan pertempuran dan melancarkan peralihan pemilikan, pertimbangkan untuk menyusun perjanjian lanjutan. Sudah menjadi pengetahuan umum bahawa kematian adalah sukar bagi ahli keluarga, tetapi untuk perniagaan kecil, kematian pemilik boleh menjadi peristiwa yang mahal, terutama tanpa rancangan.

Cara Menghapus Jejak Audit dalam Buku Pantas

Fail syarikat QuickBooks dapat berkembang menjadi cukup besar kerana banyaknya transaksi tertutup dan elemen senarai yang tidak digunakan yang membina sepanjang menjalankan perniagaan anda. Dengan memadatkan fail syarikat anda, anda dapat membuang jejak audit yang berkaitan dengan transaksi tertutup.

GAAP Vs. IAS

Prinsip Perakaunan yang Diterima Umum AS (GAAP) dan Piawaian Perakaunan Antarabangsa (IAS) - juga dikenali sebagai Piawaian Pelaporan Kewangan Antarabangsa (IFRS) - kedua-duanya mempunyai tujuan yang sama. GAAP dan IAS menyediakan kerangka prinsip perakaunan yang dapat digunakan untuk menyusun penyata kewangan.

Ciri-ciri Pekerja Peringkat Rendah dalam Organisasi

Walaupun pegawai atasan membuat dan melaksanakan keputusan, pekerja peringkat rendah biasanya adalah orang yang melaksanakannya. Pekerja peringkat rendah adalah orang yang mengumpulkan barang dagangan, melayani makanan dan memberikan perkhidmatan pelanggan. Walaupun pekerja peringkat rendah dibayar paling sedikit, mereka tidak terpisahkan dari kejayaan organisasi.

Contoh Pengurusan Organisasi

Struktur organisasi cenderung menentukan pengurusan organisasi. Terdapat dua jenis struktur utama: tinggi, atau hierarki, dan rata. Organisasi tinggi berpusat; yang rata terdesentralisasi.Dalam struktur organisasi berpusat hierarki, pengurusan atasan membuat semua keputusan dan maklumat mengalir turun dari atas, melalui lapisan pengurus pertengahan, ke tahap perusahaan yang paling rendah.

Cara Menyiapkan Solat

Semakin besar perniagaan, semakin besar kemungkinan pembelian barang atau perkhidmatan tertentu memerlukan rancangan perolehan formal. Objektifnya adalah untuk memastikan perniagaan tidak membelanjakan atau membayar lebih banyak komponen daripada keuntungan yang akan dicapai oleh perniagaan ketika menjual produk jadi.

Cara Menjalankan Kedai DVD

Sebilangan besar kedai DVD menyewa dan menjual rancangan dan filem televisyen terkini, walaupun sebilangan pemilik kedai mengkhusus dalam penjualan atau penyewaan berdasarkan respons pengguna. Perkembangan media atas permintaan menerusi muat turun komputer dan televisyen menjadikan pemilik kedai DVD semakin sukar untuk terus berniaga.

Cara Membuat Kipas Komputer Lebih Pantas

Sekiranya anda menyedari bahawa desktop atau komputer riba perniagaan anda menjadi terlalu panas sesuai dengan keinginan anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan aplikasi perisian pihak ketiga untuk mempercepat kipas penyejuknya. Salah satu aplikasi tersebut disebut SpeedFan, dan ini membolehkan anda meningkatkan kelajuan kipas komputer anda sehingga dapat menyejukkan prosesor dengan lebih baik dan membantu sistem anda berjalan pada suhu yang lebih rendah.

Kaedah Penyusunan Semula Imbangan Perniagaan Kecil

Perniagaan kecil menyediakan kunci kira-kira di samping penyata pendapatan dan aliran tunai pada akhir tempoh perakaunan. Lembaran imbangan menyenaraikan aset, liabiliti dan modal perniagaan. Maklumat ini menentukan keupayaan perniagaan kecil untuk memenuhi kewajipan kewangannya dan menarik pelabur. Penyusunan semula kunci kira-kira membolehkan perniagaan merasionalisasikan aset, liabiliti, dan sumbangan modal agar kekal kompetitif.

Cara Mengesahkan Permohonan di Facebook

Halaman perniagaan Facebook anda pada mulanya dilengkapi dengan beberapa aplikasi seperti Foto dan Acara untuk berinteraksi dengan pelanggan. Untuk menambahkan fungsi interaktif lebih lanjut atau untuk menyesuaikan halaman anda, anda boleh membenarkan aplikasi tambahan. Sebagai contoh, beberapa aplikasi menambah tab baru ke halaman perniagaan anda dan membiarkan anda membuat kod kandungannya menggunakan HTML.

Cara Menyewa Ruang di Kedai Runcit kepada Penjual

Sekiranya perniagaan kecil anda adalah kedai runcit, anda boleh beroperasi jauh berbeza dengan kedai runcit lain. Daripada hanya memesan produk dan meletakkannya di rak anda, anda boleh mengenakan bayaran sewa ruang syarikat. Jenis susunan ini disebut elaun slotting. Tidak ada nombor industri untuk elaun slotting yang tersedia untuk membimbing anda, tetapi jika anda membiasakan diri dengan amalan pemberian slotting, anda boleh menyewa ruang kepada vendor di kedai anda.

Memilih Lokasi untuk Perniagaan Street Vendor

Membuka perniagaan penjual jalan memberi anda cara untuk menjana wang di kawasan yang penuh dengan orang di pasar sasaran anda. Menjana wang dari troli jalanan, treler atau trak anda memerlukan memilih lokasi dengan banyak lalu lintas dari pengguna yang menginginkan barang yang anda jual. Walaupun beberapa bandar yang lebih kecil membolehkan anda bergerak untuk mencari lokasi terbaik, kebanyakan kawasan lalu lintas tinggi, terutama di bandar-bandar besar, berdaya saing dan mempunyai keperluan serta pertimbangan undang-undang yang mesti anda pertimbangkan.

Cara Menyusun Perhiasan di Rumah

Perniagaan perhiasan boleh menjadi cara kreatif dan menguntungkan untuk menjana pendapatan. Membuat perhiasan anda sendiri membolehkan anda membuat reka bentuk yang unik tanpa perbelanjaan membeli produk perhiasan borong untuk tujuan penjualan semula. Anda boleh menjual karya anda melalui laman web anda sendiri, melalui pertunjukan seni dan pertukangan atau di butik kecil.

Cadangan Strategi Pemasaran

Bagaimana anda mencadangkan strategi pemasaran mempengaruhi sama ada syarikat anda akan melaksanakannya dan dapat menentukan sejauh mana prestasi syarikat. Cadangan yang berkesan membuat audiens yang dituju yakin bahawa ia adalah penyelesaian terbaik. Strategi yang dicadangkan mesti dikemukakan secara menyeluruh yang menunjukkan bagaimana anda dapat mengintegrasikan komponennya ke dalam operasi syarikat.

Cara Menyegerakkan E-mel Dengan DropBox

Semasa anda memasang perisian Dropbox di komputer, anda dapat menyegerakkan pelbagai fail dan folder sehingga fail di komputer anda juga dapat dilihat di semua peranti berkemampuan Dropbox anda. Ini membolehkan anda mengakses pustaka muzik anda dari telefon pintar Android anda, misalnya, atau menyegerakkan dokumen pejabat yang penting sehingga kemudian dapat dilihat di iPad anda.

Cara Menjual Kapasiti Pengeluaran Yang Berlebihan

Sekiranya anda pengilang yang tidak dapat menjual produk yang mencukupi untuk beroperasi dengan kapasiti penuh, gunakan kelemahan ini sebagai kelebihan; menjual lebihan kapasiti anda kepada firma lain. Menjual lebihan kapasiti boleh memberi keuntungan kepada anda dan pembeli. Ia memberi keuntungan kepada anda kerana memberikan pendapatan tambahan dan dapat memberi keuntungan kepada pembeli kerana anda sebenarnya dapat mengenakan lebih sedikit daripada yang dikenakan untuk mereka melakukan pekerjaan itu sendiri, kerana kos overhed anda telah diserap dalam perniagaan anda.

Cara Memasukkan Audio Tertanam di Tumblr

Perkhidmatan Tumblr microblogging tidak hanya menyokong catatan berdasarkan teks, video dan gambar, tetapi juga membolehkan anda menyematkan audio. Sebaik sahaja anda menambahkan fail audio ke siaran anda, pelawat dapat mendengar klip melalui pemain bersepadu tanpa memuat turun fail atau diarahkan ke laman web lain.

Menyematkan Audio dalam Ucapan Utama

Di antara banyak ciri yang terdapat dalam perisian persembahan Keynote Apple adalah keupayaan untuk menambahkan kesan bunyi atau klip audio lain ke slaid. Ciri ini mempunyai banyak kegunaan, dari menciptakan suasana dengan lagu tertentu hingga menambahkan sedikit keseronokan dengan kesan suara yang konyol.

Cara Menguatkuasakan Dasar Pakaian di Organisasi Anda

Menguatkuasakan polisi kod berpakaian boleh menjadi sumber kekeliruan bagi pemilik perniagaan. Sebuah jawatan Pentadbiran Perniagaan Kecil AS mengakui bahawa sementara kod pakaian secara umum menjadi lebih lembut, majikan masih memiliki hak untuk membuat dan menegakkannya. Setelah menyedari beberapa implikasi undang-undang sensitif yang melibatkan kod pakaian syarikat, penguatkuasaan adalah tugas perniagaan langsung yang dapat membantu mengekalkan penampilan yang padu di kalangan pekerja.

Mengapa Orientasi Penting kepada Pekerja?

Kepentingan orientasi dalam perniagaan sering dikira. Proses orientasi dan onboard sangat penting bagi pekerja baru untuk memahami proses dan peranan pekerjaan syarikat. Orientasi berfungsi untuk tujuan undang-undang melalui jabatan Sumber Manusia dan juga mewujudkan tenaga kerja yang lebih seragam dan cekap.

Bolehkah Anda Membuat Microsoft Word Tidak Boleh Disalin?

Sama ada mengandungi maklumat perniagaan yang sensitif atau anda ingin mencegah penipuan yang mudah, ada beberapa sebab yang sangat berguna untuk mengetahui cara menghentikan pembaca menyalin teks dokumen Word anda. Microsoft Word mempunyai fitur Protect Document khusus yang memungkinkan Anda menyesuaikan tetapan keselamatan pada fail anda.

Cara Membubarkan Perniagaan Pemilikan Tunggal

Pemilik tunggal tidak boleh dipisahkan secara sah dari perniagaan mereka. Ini bermaksud bahawa mereka bertanggungjawab secara peribadi untuk semua hutang dan liabiliti perniagaan. Syarikat dan LLC adalah entiti undang-undang berdaftar yang wujud secara berasingan dari diri pemilik perniagaan. Hak milik tunggal adalah struktur perniagaan yang paling mudah untuk dimulakan dan yang paling mudah untuk dibubarkan.

Apakah Peranan Segmen Pasar dalam Strategi Pemasaran?

Pemasaran menyiasat apa yang bakal pelanggan perlukan dan mengembangkan produk dan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan tersebut. Strategi pemasaran menerapkan konsep ini untuk syarikat tertentu dan pasaran sasaran. Syarikat yang melaksanakan strategi pemasaran mendapati bahawa pelanggan yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza.

Peraturan Mengambil Rizab Inventori

Prinsip Perakaunan yang Diterima Secara Umum, juga dikenali sebagai GAAP, terdiri daripada kumpulan panduan standard untuk perakaunan kewangan. Juruaudit mengikuti GAAP ketika menganalisis rekod perakaunan syarikat. Ini bermaksud bahawa pemilik perniagaan kecil juga harus menggunakan kaedah GAAP ketika merekod cadangan simpanan mereka.

Cara Membuat Pelbagai Pengarang dengan Blogger

Semasa anda menjalankan perniagaan, anda bergantung pada pelanggan yang berpuas hati dan setia untuk membeli produk anda dan memberitahu rakan mereka tentang komitmen anda terhadap kualiti dan perkhidmatan. Menguruskan blog adalah cara yang murah dan berkesan untuk menjalin hubungan dengan pelanggan anda dan meningkatkan kesetiaan mereka terhadap perniagaan anda.

Cara Mencetak Nota di PowerPoint 2007

PowerPoint 2007 mempunyai ciri yang membolehkan anda, dan sesiapa sahaja di syarikat anda yang boleh menyemak persembahan, untuk memasukkan catatan dalam slaid untuk rujukan di masa hadapan. Secara lalai, ruang disediakan di bawah setiap slaid untuk nota. Nota-nota itu untuk semakan dalaman, dan tidak muncul dengan slaid semasa memberi persembahan.

Cara Menjimatkan Jarak Garis di PowerPoint

Jarak jarak merujuk kepada ruang sebelum dan sesudah perenggan atau dalam perenggan. Apabila persembahan PowerPoint anda memerlukan lebih banyak ruang di halaman daripada yang Anda miliki, anda dapat membuat penyesuaian untuk menyediakan kawasan halaman tambahan dengan mengurangkan jarak baris, atau ruang yang ditempati oleh setiap baris oleh tetapan lalai PowerPoint.

Apakah Perniagaan Oligopoli?

Perniagaan tidak beroperasi dengan cepat - penjualan dan keuntungan mereka dipengaruhi oleh persekitaran perniagaan di mana mereka beroperasi. Banyak faktor mempengaruhi persekitaran ini, dari peraturan dan persaingan hingga permintaan pengguna. Walaupun kedengarannya serupa dengan monopoli, oligopoli tidak menikmati persekitaran bebas persaingan yang sama.